Humans of the VUB: Alexia Jihae Dahlin, eerstejaarsstudente Social Sciences

Misschien ben ik gewoon saai

“Ik kom uit Californië, maar ik vond een baantje als au pair in Nederland. Toen mijn tussenjaar afliep, moest ik terug naar school. Daarom keek ik in vrijwel alle Europese landen naar Engelstalige studies. De VUB had een studie die mij interesseerde, maar die ook betaalbaar was.

Mijn ouders ondersteunen mij, maar volgend jaar moeten zij ook voor mijn moeder en mijn broer gaan betalen. In Nederland en Zweden was het collegegeld te hoog, dus dat kon ik niet van henvragen.

Ik doe Sociale Wetenschappen. In het derde jaar moet je kiezen tussen sociologie, politieke wetenschappen en communicatie, maar ik weet niet wat ik ga kiezen. Ik zou graag een master in sociale linguïstiek doen. Ik twijfel wat ik ga doen na mijn afstuderen, misschien dat ik naar Korea ga om Engels te geven. Nu vind ik naar school gaan gewoon leuk. Ik hou ervan om dingen te leren, zonder een vooropgezet toekomstplan.

Door de week woon ik in een vervallen huis in Oudergem. Tot twee weken geleden had ik geen verwarming en er zit schimmel mijn kamer. Maar in het weekeinde ga ik naar mijn vriendje in Haarlem. Vandaag deed ik er maar vier uur over om terug te komen. Normaal duurt het langer, omdat de bussen echt onbetrouwbaar zijn en de trein duur is.

In Nederland heb ik vrienden, maar niet in Brussel. Het voelt alsof ik er niet bij hoor. Misschien omdat ik feesten niet leuk vind. Misschien ben ik gewoon heel saai.”

Naar aanleiding van 50 jaar VUB gaf prof. dr. Martina Temmerman haar studenten voor het vak Inleiding tot de journalistieke genres de opdracht kleine portretjes te maken van mensen op of rond de campus. De opdracht Humans of the VUB leverde een leuke ‘snapshot’ van de universiteit op - een dwarsdoorsnede van het leven op en rond de campus anno 2019/20.