Humans of the VUB: Bart Van Wijnendaele

“Wij staan in voor het volwassenonderwijs en wij zijn hier gestationeerd op de VUB. Het is nogal apart voor ons om hier op de campus te werken, aangezien wij geen directe link hebben met de VUB zelf. Dat brengt wel enkele voordelen met zich mee, op de campus van een universiteit als de VUB werken. Zo maken wij ook gebruik van sommige diensten van de VUB. Wij huren bijvoorbeeld lokalen van de VUB en het is heel fijn om zo een relatie met de VUB te onderhouden. Voor de rest is er natuurlijk ook het restaurant, wat altijd handig is. Zeker voor mij bijvoorbeeld want hier bij het CVO werken wij vaak tot heel laat, soms tien uur ’s avonds. Dan is het natuurlijk heel fijn om hier een restaurant te hebben, zeker nu het sinds dit academiejaar langer open is. Ikzelf kom wel uit Ninove, wat soms problemen met zich mee kan brengen. Het openbaar vervoer is zo laat op de avond geen optie meer voor mij, dus moet het wel met de auto wat heel lang kan duren, maar dat is natuurlijk niet de schuld van de VUB. Ik zou enkel wat meer parkeerplaatsen willen op de parking hier, maar naar mijn weten gaat de VUB de barrières bij de ingang terug invoeren dus dat is al een goed initiatief. Ondanks de drukte vind ik het hier toch nog steeds heel fijn werken.”

Naar aanleiding van 50 jaar VUB gaf prof. dr. Martina Temmerman haar studenten voor het vak Inleiding tot de journalistieke genres de opdracht kleine portretjes te maken van mensen op of rond de campus. De opdracht Humans of the VUB leverde een leuke ‘snapshot’ van de universiteit op - een dwarsdoorsnede van het leven op en rond de campus anno 2019/20.