Humans of the VUB: Frederik-Jan Billiet, jobstudent bij het Crazy Copy Center

“Het is mijn eerste dag hier als jobstudent in het Crazy Copy Center op de VUB- campus. Ik vond de advertentie op Facebook en ben dan gaan solliciteren. Nu mag ik elke dinsdag hier komen werken. Tot nu toe valt alles best mee. Ik moet mij voornamelijk focussen op het beheren van de kassa en helpen als klanten mogelijk problemen ondervinden bij het printen. Het is ook nog maar mijn eerste dag, hé. Ik heb het geld nodig, aangezien ik dit jaar een deel van mijn kot zelf ga betalen. Vorig jaar zat ik nog in Oudergem op kot, maar dat is dit jaar niet meer het geval. Ik pendel dan dit jaar ook van thuis uit, van Sint-Genesius-Rode naar Etterbeek. Ik zoek nu een kot in het centrum van Brussel zelf om de pendeltijd zo wat te verminderen. Ook heb ik dan de mogelijkheid te proeven van het Brusselse nachtleven, wat wel tof is. Het is hier ook gewoonweg leuk werken in een fijne omgeving, wat algemeen ook gezegd kan worden van de gehele campus. Er heerst hier altijd een hele positieve sfeer, zowel in het Copy Center als op de campus. Iedereen is hier welkom en kan zijn zegje doen. Alhoewel het restaurant wel wat groter mag voor mij, maar dat is maar een kleine opmerking. Veel valt er niet te klagen, er zijn zoveel mogelijkheden hier op de VUB.”

Naar aanleiding van 50 jaar VUB gaf prof. dr. Martina Temmerman haar studenten voor het vak Inleiding tot de journalistieke genres de opdracht kleine portretjes te maken van mensen op of rond de campus. De opdracht Humans of the VUB leverde een leuke ‘snapshot’ van de universiteit op - een dwarsdoorsnede van het leven op en rond de campus anno 2019/20.

Lees zeker ook de andere bijdragen van Humans of the VUB!