Humans of the VUB: Peter Baele, coördinator AV Services

Als alles naar wens gaat dan blijf ik hier tot aan mijn pensioen

“Wat ik belangrijk vind in het leven, is om werk – de manier om een inkomen te verwerven – te balanceren met persoonlijke ontwikkeling en mijn gezin. Die balans heb ik hier gevonden, op de VUB. Simpelweg omdat ik de weekends thuis ben. Ik heb hiervoor 25 jaar in de media gewerkt als videomonteur en eindregisseur bij Medialaan (nu DPG Media, n.v.d.r.). Dat was doorgaans tot 12 uur ’s nachts, zaterdagen, zondagen, feestdagen, kerstmis, nieuwjaar, … Nu kan ik tegen mijn gezinsleden elk weekend zeggen van: “Kijk, ik ben beschikbaar!” Ik ben recent naar de VUB gekomen als teamleider van AV Services. Die zorgen voor technische ondersteuning van de leslokalen, logistiek bij evenementen, en de productie van video’s voor sociale media. Ik had op het moment van mijn vertrek bij Medialaan niet durven hopen dat deze job uit de lucht zou komen vallen: vakantie, autonomie, … Het is nog maar zeer kort dat ik hier ben, maar gisteren hadden we voor het eerst een diploma-uitreiking, voor de lerarenopleiding. Daar vond ik het schitterend om te zien hoe de inspanningen van al de mensen van mijn ploeg samenvielen, en hoe dat vlekkeloos is verlopen. Dat was misschien wel het mooiste dat ik hier al heb meegemaakt. Als alles naar wens verloopt en ik mij blijf amuseren zoals ik me nu amuseer, zal ik hier blijven tot aan mijn pensioen.”

Naar aanleiding van 50 jaar VUB gaf prof. dr. Martina Temmerman haar studenten voor het vak Inleiding tot de journalistieke genres de opdracht kleine portretjes te maken van mensen op of rond de campus. De opdracht Humans of the VUB leverde een leuke ‘snapshot’ van de universiteit op - een dwarsdoorsnede van het leven op en rond de campus anno 2019/20.

Lees zeker ook de andere bijdragen van Humans of the VUB!