Humans of the VUB: Thomas Caira, student Taal- en Letterkunde

Het is mijn droom om later ook in de academische wereld door te groeien

“Voor mij was studeren aan de VUB vooral een ideologische keuze: vrijzinnigheid is een ideaal dat ik al langer hoog in het vaandel droeg. In de praktijk heb ik hier dan ook snel mijn draai gevonden, zowel in mijn studies, alsook in het ruime aanbod aan allerhande activiteiten dat het studentenleven biedt. Door deze keuze heb ik veel van mijn vrienden van mijn middelbare school moeten achterlaten, maar daar heb ik geen halve seconde spijt van gehad. Ik voel me hier meer dan elders op mijn plaats en het is mijn droom om later ook in de academische wereld door te groeien.”

Naar aanleiding van 50 jaar VUB gaf prof. dr. Martina Temmerman haar studenten voor het vak Inleiding tot de journalistieke genres de opdracht kleine portretjes te maken van mensen op of rond de campus. De opdracht Humans of the VUB leverde een leuke ‘snapshot’ van de universiteit op - een dwarsdoorsnede van het leven op en rond de campus anno 2019/20.