Humans of the VUB: Yiming Zhao

De VUB is ook heel open ten opzichte van de Erasmusstudenten via het organiseren van verschillende activiteiten

“Ik ben zelf niet van België, ik kom namelijk uit China. Ik ben een Erasmusstudente hier aan de VUB. Zelf huur ik een appartement in het centrum van Brussel. Ik neem dan ook de metro naar hier, wat best gemakkelijk is aangezien de haltes heel dicht bij de campus zijn. Toen ik hier eerst aankwam was de campus zelf wat kleiner dan ik had verwacht, maar dat is zeker niet negatief. Ik kan heel makkelijk mijn weg vinden op de campus. Vooral het vinden van de lokalen lukt goed. Hetzelfde geldt voor het restaurant op de campus. Voor mij was dat toch eerst even aanpassen. Het eten hier is toch heel verschillend van het eten in China, maar ik vind toch altijd wel iets dat me goed smaakt. Het is leuk om hier als Erasmusstudente rond te lopen en wat cultuur uit te wisselen. Zo ben ik bijvoorbeeld al aangesproken door Belgische studenten die hier Mandarijns studeren en hun best deden om in het Mandarijns met mij te praten. De VUB zelf is ook heel open ten opzichte van de Erasmusstudenten via het organiseren van verschillende activiteiten. De Kick-Off is hier een voorbeeld van dat ik persoonlijk een heel leuk initiatief vind. Dat is zeker iets dat ik iedereen zou aanraden en ik hoop dat de VUB in de toekomst nog veel extra activiteiten zal organiseren.”

Naar aanleiding van 50 jaar VUB gaf prof. dr. Martina Temmerman haar studenten voor het vak Inleiding tot de journalistieke genres de opdracht kleine portretjes te maken van mensen op of rond de campus. De opdracht Humans of the VUB leverde een leuke ‘snapshot’ van de universiteit op - een dwarsdoorsnede van het leven op en rond de campus anno 2019/20.