Inaugurale lezing ManaMa Internationaal en Europees recht

Faculteit: Recht en Criminologie
Gebouw D
Aula D0.02
Naar goede gewoonte organiseert de Afdeling Internationaal en Europees Recht ook een inaugurale lezing om het academiejaar plechtig te beginnen. Dit geeft de studenten de kans om meteen een sappig en actueel topic van internationaal of Europees recht te bekijken door de ogen van de gastspreker. De spreker is meestal een gerenommeerd figuur uit de wereld van internationale rechtspraktijk. Een lijst van personen die reeds een dergelijke lezing gehouden hebben vind je hier terug. Op deze manier geven we de studenten ineens een perspectief van een praktiserend jurist mee, naast alle academische interventies doorheen het jaar.

In academiejaar 2020-2021 gaat de inaugurale lezing door op woensdag 30 september 2020 van 18u00 tot 20u00 in lokaal D0.02. Dit jaar is het de bedoeling dat we het woord geven aan een alumnus van de opleiding. We gaan met name terug tot het academiejaar 1994-1995, wanneer Annemie Vermeylen, Master in de Filosofie, instroomt in de ManaMa IERE. Na 25 jaar komt ze terug naar de VUB, niet alleen om even terug te blikken op een kwarteeuw beroepservaring, maar voornamelijk om vanuit haar huidige functie, met name Secretaris-Generaal van de vereniging van eigenaars van de windenergieparken in het Belgische deel van de Noordzee, de huidige generatie studenten toe te spreken over “België in het Internationaal Koppeloton van Offshore Windenergie”.

Deze lezing wordt in principe georganiseerd voor de studenten die inschrijven voor academiejaar 2020-2021

Registratie

Wegens de coronamaatregelen is registratie verplicht via onderstaande module.
Klik hier voor meer informatie over de coronamaatregelen op de VUB.