Infosessie "Talent voor Onderzoek" 24 maart

Digitaal
Rik Vosters
sofie.de.paepe@vub.be

Wegens de Corona maatregelen die van kracht zijn in de hele universiteit zal ook de infosessie voor het Talent voor Onderzoek project digitaal doorgaan.
De infosessie zal op voorhand door de commissievoorzitter worden opgenomen en doorgestuurd naar alle geïnteresseerden.

Graag vragen we aan iedereen die deze opname wil bekijken om zich in te schrijven via:

Tijdens de geplande infosessies (24 maart om 16u; 25 maart om 12u) is de commissievoorzitter via video livestream beschikbaar voor vragen en extra toelichting. Hiervoor zullen we een uitnodiging mailen naar alle ingeschreven studenten voor een youtube livestream met livechat. Studenten kunnen via de chat vragen stellen aan de commissievoorzitter, die er in de video live op zal antwoorden.

We hopen jullie allemaal nog steeds massaal te mogen verwelkomen!

Talent voor Onderzoek?

Talent voor Onderzoek is een extracurriculair programma ingericht voor studenten van de faculteit Letteren & Wijsbegeerte, die geboeid zijn door onderzoek, om al vanaf BA3 te proeven van academisch onderzoek en mee te draaien in een onderzoeksgroep, onder begeleiding van een individuele onderzoekscoach. In de loop van drie semesters werk je mee aan een lopend project binnen een onderzoeksgroep en volg je training en workshops om de nodige onderzoeksvaardigheden op te bouwen en uit te diepen. Bovendien werk je ook een eigen onderzoeksvoorstel uit, dat je op weg kan helpen naar een mogelijk vervolgtraject in de vorm van een doctoraatsaanvraag.

Voor wie?

Dit project is bedoeld voor studenten die op het moment van aanvraag 60 ECTS hebben verworven over de voorbije drie semesters.

Je stelt je kandidaat op basis van een motivatiebrief. Motivatie is de doorslaggevende factor voor de uiteindelijke selectie.

De drie onderzoeksgroepen die aan dit eerste pilootproject deelnemen zijn CLIN (Centrum voor Linguïstiek - opleiding Taal- en letterkunde), MARI (Maritime Cultures Research Institute - opleiding Archeologie en Kunstwetenschappen) en HOST (Historical Research into Urban Transformation Processes - opleiding Geschiedenis).

INFOSESSIES - praktisch

De twee (identieke) infosessies vinden plaats op:

- dinsdag 24 maart, om 16u

- woensdag 25 maart, om 12u

Tijdens deze infosessies gaan we dieper in op de opbouw, het doel en het aanbod van dit extracurriculaire programma.