logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Interdisciplinair keuzevak Redelijk Eigenzinnig: Why do we put up with poverty?

dinsdag, 29 september, 2020 - 13:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Q
aula Q.A.
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
vub.be/redelijk-eigenzinnig/#over

'Redelijk Eigenzinnig. Nadenken over Mens en Maatschappij' is een interdisciplinair keuzevak van 3 of 6 ECTS. Het nodigt studenten uit om kritisch te reflecteren over een aantal urgente maatschappelijk vraagstukken.

Editie 2020-2021 verkent het thema armoede: wie naar de geschiedenis kijkt stelt vast dat westerlingen vandaag minder met armoede in contact komen dan vorige generaties. Maar met die vaststelling houdt elk optimisme op. Wereldwijd wordt de kloof tussen arm en rijk groter. Ook in de westerse wereld zien we een algemene uitbreiding van bestaansonzekerheid, ook voor werkende mensen. Reden genoeg om hardop vragen te stellen en naar oplossingen te zoeken: Hoe groot is de ongelijkheid tussen arm en rijk? Bedreigt deze ongelijkheid democratie en vrede? Welke ingrepen zijn nodig om de kloof te dichten? Hoeveel rijkdom hebben we nodig om goed te leven? En van alle vragen deze ene: kunnen we armoede de wereld uit krijgen?

Benieuwd naar het opzet en de concrete organisatie van dit vak? Kom naar de infosessie op dinsdag 29 september 2020 om 13u in aula Q.A. @ campus Etterbeek. Meer infomatie vind je nu al op onze website.