L’Or Du Commun en Blu Samu maken feestje van academische opening

L’Or Du Commun. Copyright: Belga Image.

50 jaar VUB, 185 jaar ULB. Of ook: 50 jaar vrij, 185 jaar verbonden. Hoe maak je hier een memorabel feest van? VUB en ULB besloten de handen in elkaar te slaan en stelden een uitgebreide feestkalender op. De gemeenschappelijke academische opening in het Jubelpark op vrijdag 20 september luidt de start van het feestjaar in. Knal in het centrum van de stad. En knallen zal het! Meer dan een officiële zitting wordt deze academische opening vooral een festival. Artiesten van Brusselse bodem trekken het feest op gang: L’Or Du Commun, Blu Samu, DJ Fox Adam, Straz, Kara en het VUB Orkest.

Op vrijdag 20 september vormt het Jubelpark het decor voor de academische opening van de Université libre de Bruxelles en de Vrije Universiteit Brussel. Omwille van hun 185- en 50-jarig bestaan ruilen de universiteiten hun gebruikelijke locaties in voor het groen van het Jubelpark, en dit in aanwezigheid van zijne Majesteit Koning Filip.

Sterke Brusselse affiche

Naast de traditionele speeches schakelen we op 20 september snel over op het muzikale onderdeel van de academische opening. Tussen 15u en 21u geven bands als het VUB Orkest, L’Or Du Commun, Blu Samu, Straz, Kara en DJ Fox Adam het beste van zichzelf.

Het symfonisch VUB Orkest, met studenten, alumni, personeel en sympathisanten van de VUB, luistert de officiële zitting op. L’Or Du Commun is een Brusselse hiphopsensatie die begin 2019 helemaal doorbrak in zowel binnen- als buitenland. De Borgerhoutse Blu Samu verhuisde onlangs naar Brussel en pakte deze zomer Pukkelpop in. Straz, Kara en afsluiter DJ Fox Adam zijn jonge artiesten die hun muzikale carrière combineren met studies aan de ULB. (Lees verder onder de afbeelding)

Blue Samu. Fotograaf: Hamza Seriak.

Uitverkocht
De verdeling van de tickets voor de academische opening en het festival liep bijzonder vlot. Na 3 weken waren de tickets reeds uitverkocht. De kans is zeer klein dat u zonder festivalticket het terrein zal kunnen betreden.

Meer info vind je op vub.be/AO2019.

15u: Doors open and welcome
15u30: Officiële start van de ceremonie met:
Toespraak door de rectoren / Speech by rectors
Yvon Englert & Caroline Pauwels
Prijsuitreiking / Award ceremony
Door Zijne Majesteit de Koning / by His Majesty the King
Officiële opening van het academiejaar / Official opening of the academic year

17u: Start festival
21u: Einde