Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck 2019-2020

vrijdag, 8 mei, 2020 - 14:30
Faculteit: Recht en Criminologie
Gebouw I, Aula I.2.03
Opleiding Notariaat VUB
evenementen.rc@vub.be

*** UITSTEL GVO-LEERSTOEL 2019-2020 ***

Wegens de Corona-crisis werd beslist om de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck 2019-2020, die zou plaatsvinden op 8 mei 2020, uit te stellen naar een latere datum. We houden u op de hoogte van de nieuwe datum voor dit evenement. Veel dank voor uw begrip.

Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck

De Opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel staat in voor de jaarlijkse organisatie van de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck.

Met deze leerstoel wordt een drievoudig doel beoogd: hulde brengen aan ere-hoogleraar, ere-vrederechter en ere-notaris Gommaar Van Oosterwyck, een gelegenheid scheppen voor oud-studenten van de Opleiding Notariaat om de band met elkaar en met de medewerkers van de opleiding aan te halen, en het woord verlenen aan een gastspreker die een onderwerp dat in rechtstreeks verband staat met het notariaat en de daarmee verwante beroepen, op wetenschappelijke wijze behandelt.

De leerstoel werd voor het eerst ingericht in het academiejaar 1999-2000. Deze leerstoel werd reeds toegekend aan: Prof. Paul Delnoy, Prof. Mariëtte Verrijcken, notaris Marc De Graeve, Prof. Alain Verbeke, notaris Pierre Van den Eynde, Prof. Alfons Heyvaert, notaris Karel Tobback, Prof. Yves-Henri Leleu, de heer Bruno Luyten, Prof. Annelies Wylleman, Prof. Mieke Coene, ere-notaris Patrick Van Hoestenberghe, notaris Alois Van den Bossche, Prof. Hélène Casman, de heer Bart Wylleman, Prof. André Michielsens, Prof. Hans De Decker, Mr. Patrick Hofströssler, Minister van justitie Koen Geens, de heer Sven Mosselmans en de heer Bart Van den Bergh.

De  21ste  Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck is dit jaar toegekend aan notaris Thierry Van Sinay.

De leerstoel zal plaatsvinden op vrijdag 8 mei 2020 vanaf 14u30 (Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1050 Brussel, Auditorium I.2.03). De titel van de voordracht van notaris Thierry Van Sinay luidt: "De notaris in het gerechtelijk recht".

Download hier de uitnodiging.

• Verwelkoming door Prof. dr. Elisabeth Alofs

• Introductie leerstoelbekleder door Prof. Hans De Decker

• 'De notaris in het gerechtelijk recht' door notaris Thierry Van Sinay

• Slotwoord door Prof. dr. Ruud Jansen

• Receptie rond 16u30

Vrije Universiteit Brussel
Brussels Humanities Sciences and Engineering Campus
Gebouw I, Aula I.2.03
Pleinlaan 2
1050 Brussel

Gebouw I bevindt zich op uw rechterkant na het betreden van de campus via Ingang 6 op de Triomflaan.
Er is parkeergelegenheid onder het gebouw.

Klik hier voor meer info over de bereikbaarheid

Registratie

Deelname is gratis mits inschrijving via onderstaande inschrijfmodule vóór 4 mei 2020.

Indien u echter graag een bijdrage levert aan de Opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel kan u een bijdrage doen aan het Fonds Casman & Michielsens (vanaf 40 euro heeft u recht op een fiscaal attest) online of via overschrijving op rekening BE51 0013 6779 3562 (BIC: GEBABEBB) met vermelding van ‘GIFT146 – Fonds Casman & Michielsens’.