logo

U bent hier

Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit Brussel

Vanaf Academiejaar 2020-2021 kan je aan de Vrije Universiteit Brussel binnen de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie de opleiding Manuele Therapie volgen. Deze wordt in maar liefst "3 verschillende éénjarige programma’s" aangeboden zodat de student(e) een studietraject kan kiezen die voor hem/haar het beste past. 

Binnen de postgraduaat Manuele Therapie zal er dieper worden ingegaan op de manuele therapie en kan je de bijzondere beroepsbekwaamheid in België behalen.

In de Master Na Master Manuele Therapie zal de student(e) zich wetenschappelijk verdiepen in het onderwerp en een internationaal erkend diploma behalen

En tot slot is er ook de International Master Manual Therapy voor wie het Engelstalig programma van de opleiding wenst te volgen

Wat typeert de opleidingen?

Binnen de opleidingen wordt je een expert(e) in het neuromusculoskeletaal systeem gebaseerd op gevorderd klinisch redeneren en gespecialiseerde onderzoeks- en behandeltechnieken zoals manipulaties, patiëntgerichte oefentherapieën, maar ook door zelf de handen uit de mouwen te steken gedurende stages.  Als expert(e) in wording zal je kunnen steunen op begeleiding van docenten met een uitgebreide klinische ervaring die gesteund is op een sterke wetenschappelijke achtergrond. 

Erkenning

De opleidingen zijn erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) en de Erkenningscommissie voor de Bijzondere Beroepsbekwaamheid in de Manuele Therapie (Vlaamse Overheid).