Mind the Gap Symposium

Beste deelnemer aan het Mind the Gap” Symposium,

In navolging van:

• de maatregelen aangekondigd door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid,
  • de specifieke richtlijnen die gelden in Brussel,
  • een interne beleidsbeslissing van de RBFA,
  • en de maatregelen getroffen door de Vrije Universiteit Brussel (o.a. het annuleren van events die op de campussen zouden plaatsvinden)

moeten we tot onze spijt melden dat we het “Mind the Gapsymposium van woensdag 18 maart dienen uit te stellen naar een latere datum.

Na overleg met de partners en sprekers zal dan ook zo snel als mogelijk een alternatieve datum aangekondigd worden.

Aarzel niet ons te contacteren (simon.defruyt@vub.be; sofie.smismans@vub.be) bij eventuele specifieke vragen/opmerkingen.

We hopen op je begrip voor deze beslissing en uiteraard kijken we ernaar uit je alsnog op dit symposium te mogen ontvangen.

Met sportieve groeten,

Sofie, Simon en Paul

Algemeen

Graag nodigen de Vrije Universiteit Brussel & FIFPRO u uit om op woensdag 18 maart 2020 af te zakken naar het administratief centrum van de Royal Belgian Football Association (Houba de Strooperlaan 145) voor het Mind the Gap Symposium. Dit praktijkgericht congres behandelt als hoofdthema de begeleiding van mannelijke & vrouwelijke profvoetballers in functie van:

• Het algemeen welzijn;

• Duale carrière mogelijkheden (combinatie profvoetbal & studeren of werken);

• De overgang naar de na-carrière.

Concreet zal het symposium bestaan uit:

• De presentatie van 'best practices' uit heel Europa, die als inspiratie kunnen dienen;

• Praktijkgetuigenissen van (ex-)profvoetballers;

• Een paneldiscussie, waarin experts in het veld hun toekomstvisie op de Belgische voetbalcontext bediscussiëren.

17u00  Ontvangst

17u30  Verwelkoming - Prof. Dr. Paul Wylleman (VUB) & Nienke Van Gerven (FIFPRO)

17u45  Overzicht Mind the Gap project

18u00  Begeleiding van professionele voetballers in Europa: ‘Best practices’ en uitdagingen

18u20  Player Development in Nederland - Arjan Ebbinge (VVCS)

18u50  Pauze (inclusief drankjes en hapjes)

19u30  Profvoetballers en carrièreontwikkeling: Praktijkgetuigenissen

20u00  De combinatie topsport en studie bij RSC Anderlecht - Jan Verlinden

20u15  Panel: Reflecties op de huidige begeleidingscontext in België

20u55  Conclusies

21u00  Receptie & Netwerkmoment

Locatie

Administratief Centrum Royal Belgian Football Association, Houba De Strooperlaan 145

voetballogos.pngvoetballogos_2.png.jpg

Registratie

Registratie en deelname omvat een kost van €50 (inclusief diner & dranken). Vooraf registreren en betalen is vereist via het invullen van onderstaand inschrijvingsformulier voor 16/03/2020 om 19u00. Je kan betalen met Visa, Mastercard en Bancontact.