logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Mindblowers

maandag, 7 oktober, 2019 - 20:00
KVS 1000 Brussel

Wetenschappers en kunstenaars zijn de visionairen van de samenleving. Zij steken hun nek uit. Om die stem en hartenklop een podium te geven, riepen KVS en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) Mindblowers in het leven.

Voor de derde keer op rij trappen VUB en KVS samen een nieuw seizoen en academiejaar af. Een krachtig signaal om te tonen dat het beide instellingen menens is wat betreft engagement en betrokkenheid voor en binnen de maatschappij. De samenleving van morgen wordt immers niet gebouwd vanuit het eigen grote gelijk, maar vanuit dialoog en een zoektocht naar verbinding.

Kunstenaars én wetenschappers buigen zich in korte, verrassende, spitante en urgente interventies over een thema. Dit jaar is dat TIJD. Een fascinerend gegeven dat kunstenaars en wetenschappers al eeuwenlang in de ban houdt. Hoe de tijd verandert, of hoe alles terugkomt, wat de tijd ons leert, en hoe we dat in kunst of wetenschap kunnen vatten.

Mindblowers dus: een ontmoeting tussen wetenschappers en podiumlui. Performances én interventies op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie. Een avond die uitmondt in een onvergetelijk en mindblowing feestje.

De toegang is gratis maar inschrijven is vereist.
Je vindt alle informatie op de website van KVS.

Mindlbowers is een activiteit in het kader van 50 jaar VUB.
Photo credits: Yannick Sas