logo

U bent hier

Nieuwste televisiereeks 'Cosmos' van VUB-eredoctor in wereldwijde première

Aanstaande maandag starten op National Geographic de nieuwe uitzendingen van de bekende tv-reeks 'Cosmos'. Deze serie over het heelal is al aan haar derde editie toe en is het geesteskind van de Amerikaanse schrijfster en tv-producente Ann Druyan. Zij ontvangt op 18 maart een eredoctoraat van de VUB voor haar werk rond wetenschapscommunicatie en -popularisering.

De nieuwe reeks heet 'Cosmos: Possible Worlds' en bestaat uit 13 afleveringen waarin zowel wordt teruggeblikt naar het ontstaan van het heelal als vooruitgekeken naar de toekomst van ons zonnestelsel. De bekende Amerikaanse astrofysicus Neil deGrasse Tyson keert terug als presentator.

'Cosmos: Possible Worlds' is het derde deel uit de 'Cosmos'-reeks en werd volledig geschreven en geproduceerd door Ann Druyan in samenwerking met Seth McFarlane, bekend van films als Ted. Het eerste deel 'Cosmos: a Personal Voyage' kwam in 1980 op de buis en werd gepresenteerd door de Amerikaanse astronoom Carl Sagan, de echtgenoot van Druyan. Sagan overleed al in 1996, maar Druyan zette zijn werk de voorbije jaren verder met onder meer de tweede serie 'Cosmos: A Spacetime Odyssey' die in 2014 te zien was. 

De Vrije Universiteit Brussel kent op 18/3 tijdens een officiële plechtigheid in de Munt een eredoctoraat toe aan Druyan voor haar jarenlange werk rond wetenschapscommunicatie.

Hier lees je meer over de uitreiking van het eredoctoraat.