logo

U bent hier

Oud-student Kenneth Biscop zet zich in voor borstkankeronderzoek

Brusselaar Kenneth ontwerpt zelf prints met linosneden: een techniek waarbij inkt wordt aangebracht op een stuk linoleum waaruit een ontwerp is weggesneden. Hij maakte een print gebaseerd op een werk van zijn grootmoeder die overleed aan kanker.

Kenneth besloot om drie prints te verkopen en de opbrengst daarvan te schenken aan kankeronderzoek. Voor deze drie prints liet hij zich inspireren door een werk van zijn grootmoeder, die zelf op zijde schilderde. Het werk van de dynamische dertiger kreeg de naam ‘BOMMA’. Kenneths grootmoeder overleed enkele jaren geleden aan kanker, dus de prints van haar kleinzoon kreeg ze nooit te zien.

Kenneth is vastberaden en legt uit waarom hij de opbrengst aan het baanbrekend onderzoek van prof. dr. ir. Damya Laoui schenkt:

“Ik was op zoek naar een fonds dat kankeronderzoek ondersteunt. Als oud-student ben ik bekend met de VUB Foundation. Op hun website las ik over het VUB Yamina Krossa Fonds en het mooie werk van prof. dr. ir. Damya Laoui. Toen wist ik het zeker: als ik de prints verkoop, doe ik dat ten voordele van haar onderzoek!”

Een handgemaakte print kost €50 en de opbrengst gaat integraal naar het VUB Yamina Krossa Fonds. Wil jij een van de drie exemplaren van ‘BOMMA’ kopen? Wees dan snel en bezoek de webshop via deze link!

Kans gemist? Geen nood! Kenneth werkt momenteel al aan een volgende print ten voordele van het VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten. Hoeveel exemplaren hij van deze print zal maken, blijft nog een verrassing:

“Ik hoop het af te krijgen voor Sint-Verhaegen (Saint-Vé) op 20 november. Het wordt een meerkleurige print van een geuzenpenning. Veel detailwerk, dus ik ben er nog wel even zoet mee!”

Wil jij ook een actie organiseren voor een onderzoek naar een thema dat jou nauw aan het hart ligt? Neem dan contact op met de VUB Foundation via: foundation@vub.be.

Lees meer over de VUB Foundation op: www.vubfoundation.be.