logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Universiteiten als partners in taalbeleid

dinsdag, 10 maart, 2020 - 15:30 to dinsdag, 10 maart, 2020 - 17:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
U-Residence
Groene Zaal
Wim Vandenbussche
wim.vandenbussche@vub.be
gastlezing

Sven Gatz werd vorig jaar de eerste minister voor meertaligheid ooit in Europa. Zijn wervende beleidsplan bevat een aantal uitdagende voornemens, van het streven naar drietalige Brusselse ketjes, over het stimuleren van meertaligheid in het Brusselse bedrijfsleven, tot en met de mogelijkheid om een internationaal expertisecentrum rond meertaligheid op te richten.


De Vrije Universiteit Brussel voelt zich aangesproken: we zijn bij uitstek een meertalige universitaire gemeenschap, ons eigen taalbeleid is in volle ontwikkeling, en veel onderzoek en onderwijs op onze campussen is verwant met de plannen in de beleidsnota over meertaligheid.


Op uitnodiging van rector Caroline Pauwels komt minister Gatz daarom zijn meertaligheidsbeleid voorstellen op de VUB.


Na de lezing gaan VUB-meertaligheidsspecialisten Alex Housen, Rudi Janssens en Jill Surmont in gesprek met de minister over de rol van universitair onderzoek in het officiële taalbeleid, maar ook over de positie van de VUB als een actieve en positieve kracht in het meertalige Brussel. We sluiten af met een vraag-en-antwoord-sessie, waarbij het publiek rechtstreeks in gesprek gaat met de minister over zijn ambities en projecten rond een meertalig Brussel.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.