Voorbereidingscursus Chemie en Fysica 2020

maandag, 24 augustus, 2020 - 09:00 to vrijdag, 28 augustus, 2020 - 17:00
‎Zelfstudie juli tot september, online groepssessies tussen maandag, 24 augustus, 2020 - 09:00 u tot vrijdag, 28 augustus, 2020 - 17:00
Studiebegeleiding
begeleiding@vub.be
Voorbereidingsactiviteiten toekomstige eerstejaarsstudenten

Wil je graag een korte, intensieve voorbereiding op de chemie- en fysicaonderdelen van je toekomstige opleiding? Schrijf je dan nu in voor de online versie van de Voorbereidingscursus 'Chemie en Fysica' van de VUB. Zo sla je optimaal de brug tussen de leerstof van het secundair onderwijs en die van de universiteit. En sta je goed voorbereid aan de start!

Voor wie?

Voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten in de opleidingen:

• Bio-ingenieurswetenschappen
  • Biomedische Wetenschappen
  • Chemie
  • Farmaceutische Wetenschappen
  • Fysica en Sterrenkunde
  • Geografie
  • Industriële Wetenschappen
  • Ingenieurswetenschappen
  • Ingenieurswetenschappen: Architectuur
  • Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen
  • Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

Kostprijs

30 euro (deelnameprijs, inclusief cursusmateriaal dat online beschikbaar is)

Perfect voorbereid aan de start

De cursus bestaat uit een aantal modules die je via een digitaal leerplatform zelfstandig en op je eigen tempo kan inoefenen. Vanaf juli kan je zelfstandig aan de slag met het online cursusmateriaal. Je staat er echter niet alleen voor. Bij alle modules zijn er opgenomen videolessen beschikbaar met uitleg van een docent, zowel voor theorie als oefeningen. Bovendien zijn er uitgewerkte oplossingen van de oefeningen beschikbaar. En via een discussieplatform kan je vragen en antwoorden uitwisselen met medecursisten en begeleiders.  Van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 28 augustus 2020 worden er ook live sessies georganiseerd waar in kleine groepen via het elektronisch leerplatform samen oefeningen worden gemaakt en de theorie interactief besproken wordt. Je kan hierbij rekenen op begeleiding door academisch personeel en studenten uit hogere jaren.

De verdeling van deze groepen en het uurrooster krijg je ten laatste toegestuurd op donderdag 20 augustus.

Chemie en/of fysica?

De cursus combineert afwisselend modules chemie en fysica en frist nuttige leerstof uit de laatste vier jaren van het secundair onderwijs op.

Je kan een aangepast keuzepakket samenstellen waarin je meer tijd besteedt aan chemie of fysica, afhankelijk van je voorkennis en toekomstige opleiding. Dit kan je zelf beslissen op basis van instapoefeningen voor elke module,  maar uiteraard kan je ook op het advies van onze begeleiders rekenen.

Schrijf je in vanaf januari 2020

• Inschrijven is verplicht en kan je onderaan deze pagina. Indien je wenst deel te nemen aan de live sessies, moet je ten laatste op woensdag 19 augustus ingeschreven zijn. De inschrijvingen sluiten op donderdag 20 augustus 2020, indien er veel deelnemers zijn, kunnen de inschrijvingen vroeger worden afgesloten.
  • De deelnameprijs van 30 euro dient meteen online betaald te worden bij inschrijving.
  • Bij annulatie van inschrijving wordt geen inschrijvingsgeld terugbetaald.

Meer info?

• Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.
  • Vanaf juli volgt een praktische mail met informatie over het digitaal leerplatform. Hou dus zeker je mailbox in de gaten.
  • Uitleg over het verloop van de livesessies in de week van 24 tot 28 augustus, krijg je via mail ten laatste op donderdag 20 augustus
  • Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met het Studiebegeleiding via het telefoonnummer 02 629 23 06 of het e-mailadres begeleiding@vub.ac.be.

Price: 30 €
Vink deze optie aan als je via e-mail op de hoogte wilt blijven over onze infomomenten zoals infodagen en openlesdagen, of voorbereidingscursussen en opleidingen.