Voorbereidingscursus Geschiedenis 2020

begeleiding@vub.be
voorbereidingsactiviteit

Voor wie?

Voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten in de opleidingen:

• Geschiedenis

• Kunstwetenschappen en Archeologie

En voor studenten met interesse in geschiedenis, die een brede opleiding uit de Humane Wetenschappen willen volgen, zoals:

• Filosofie

• Politieke Wetenschappen

• Sociologie

Praktisch

De voorbereidingscursus is gratis en vindt plaats op dinsdag 25 augustus tot en met donderdag 27 augustus 2020, op dinsdag van 9u tot 13u en op woensdag en donderdag telkens van 9u tot 12u.

Woon je wat verder en is pendelen moeilijk? Blijf dan gewoon hier op onze VUB-Campus slapen.

Programma

De voorbereidingscursus Geschiedenis heeft tot doel de leerstof die je in je secundaire opleiding meekreeg te herbekijken en te kaderen in bredere vraagstellingen en structuren. Hierdoor wordt de voorkennis die noodzakelijk is voor de opleiding Geschiedenis en aangeraden is voor andere menswetenschappelijke opleidingen herhaald en geduid.

Het is de bedoeling je optimaal voor te bereiden op een opleiding waarin je je eigen en andere maatschappijen gaat proberen te begrijpen en kritisch te benaderen.

Van de Oude Grieken tot de val van de Berlijnse muur, van vragen over politieke systemen, waarden en normen tot economische structuren. Dat alles kan je komen herontdekken tijdens de voorbereidingscursus Geschiedenis.

Zo vat je goed voorbereid en geïnformeerd je eerste jaar als universiteitsstudent geschiedenis vlotter aan.

Inschrijven vanaf januari 2020

De voorbereidingscursus geschiedenis loopt over drie dagen en is gratis. Als je je hiervoor inschrijft, word je uiteraard ook alle dagen verwacht. Inschrijven kan tot en met donderdag 20 augustus 2020.

Meer info

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail als bewijs van inschrijving. We sturen je later ook nog een praktische mail, dus hou zeker je mailbox in de gaten!

Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met Studiebegeleiding via het telefoonnummer 02 629 23 06 of het e-mailadres begeleiding@vub.ac.be.