Voorkennistoetsen met directe feedback - SOS Studiekeuze

begeleiding@vub.be
Voorbereidingsactiviteiten toekomstige eerstejaarsstudenten

Voorkennistoetsen met directe feedback

Van plan om volgend jaar een opleiding in de wetenschappen te gaan volgen? Dan krijg je gegarandeerd een pak fysica, chemie en wiskunde op je bord geserveerd.

Welke voorkennis er in al die gebieden van je verwacht wordt, is afhankelijk van de exacte opleiding die je wil starten. Zo heb je in het ene geval een stevige voorkennis
wiskunde nodig en weet je in het andere geval best al wat de wetten van Newton precies inhouden of welke elementen er in de tabel van Mendeljev voorkomen.

Om uit te vissen hoe ver je al staat met je wetenschapskennis, ontwikkelde de VUB voorkennistoetsen voor chemie, fysica en wiskunde. Bij de toets voor wiskunde komen alle aspecten aan bod. Ook wanneer je statistiek in je lessenpakket zal hebben, is deze toets aan te raden. Dit geldt onder meer voor Psychologie, Sociologie en Politieke wetenschappen.

Wanneer je een van deze voorkennistoetsen gemaakt hebt, overloopt een studiebegeleider samen met jou waar er mogelijk nog pijnpunten zijn die je kan aanpakken voor je aan je opleiding begint. Je krijgt hier tips over hoe je dit thuis op zelfstandige basis kan gaan doen. Aangezien deze toetsen op individuele basis worden afgenomen en
besproken, moet je hiervoor een afspraak maken. Na de toets kan je ook het leven op de campus gaan ontdekken

SOS Studiekeuze

Tijdens een gesprek met één van onze studiekeuzebegeleiders kan je terecht met al jouw vragen en onzekerheden over jouw studiekeuze. Hoe kom ik uiteindelijk tot een realistische, haalbare en doordachte studiekeuze? Waar vind ik de juiste informatie? Hoe leer ik uit de veelheid aan mogelijkheden optimaal te kiezen wat bij me past? Hoe toets ik mijn voorkennis en vaardigheden om vlot te starten en mijn opleiding met succes te volbrengen?

Voor wie?

Voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten die in hun opleiding chemie, fysica, wiskunde of statistiek als onderdeel hebben.

Woensdag 24 juni

Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus in Etterbeek

Kostprijs

Andere mogelijke data

Augustus
woensdag 19 augustus

zondag 6 september (infodag)

Inschrijven verplicht!

Vink deze optie aan als je via e-mail op de hoogte wilt blijven over onze infomomenten zoals infodagen en openlesdagen, of voorbereidingscursussen en opleidingen.