logo

U bent hier

VUB Kinderuniversiteit zoekt WETENSCHAPPERS

Wat als leerlingen uit het Brussels basisonderwijs de exacte wetenschappen zouden ontdekken dankzij onderzoekers van de VUB? Dat is precies wat VUB Kinderuniversiteit organiseert voor leerlingen uit de 3de graad. Zo willen we de drempel verlagen en kinderen op jonge leeftijd laten ontdekken hoe boeiend en leuk wetenschap kan zijn. En als VUB-onderzoeker kan jij daaraan meewerken!

VUB Kinderuniversiteit brengt universitair onderzoek op kindermaat. Al spelend en proevend ontdekken ze zo de geheimen van ons lichaam, of nemen ze de wondere wereld van de microben onder de loep. Of misschien verkennen ze samen wat dankbaarheid en geluk betekenen, en bouwen ze met hun eigen handen biomaterialen voor de toekomst! Eén ding is zeker, een team van bevlogen professionals staat klaar om hun passie en vernuft te delen met toekomstige studenten. Jong geleerd is oud … gestudeerd!?

Geen VUB Kinderuniversiteit zonder toegewijde onderzoekers die de liefde voor hun vak willen delen! We richten onze pijlen op doctoraatsstudenten én onderzoekers uit alle vakgebieden. Concreet werk je een workshop uit rond je eigen onderzoek of expertise voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar. Die workshop geef je minstens één keer tijdens onze workshopreeksen in het najaar. In ruil voor jouw inzet krijg je een basistraining ‘Wetenschap voor Kinderen’ aangeboden en word je begeleid door het Science Outreach Office van de VUB.

Voel je het al kriebelen voor de volgende editie? Schrijf je dan nu in!