logo

U bent hier

VUB laat vanaf maandag 30/11 beperkte onderwijsactiviteiten toe op campus

De Vlaamse overheid heeft deze week bevestigd dat het hoger onderwijs vanaf 30 november opnieuw naar code rood gaat. Voor de VUB betekent dit dat er in beperkte mate opnieuw activiteiten mogelijk zijn op de campussen. Uiteraard gelden daarbij nog steeds de voorzorgsmaatregelen.

In deze nieuwe fase blijven hoorcolleges digitaal. Essentiële practica, werkcolleges en oefeningen kunnen wel opnieuw op de campus plaatsvinden volgens de veiligheidsmaatregelen. Voor eerstejaarsstudenten kunnen activiteiten on campus worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld feedback sessies of sessies rond examenvoorbereidingen.

De nieuwe maatregelen gelden voorlopig tot het einde van het semester. Dat betekent dat ook de examens van 4 tot en met 30 januari 2021 plaatsvinden in deze omstandigheden. Digitaal waar mogelijk, on campus waar nodig.

Rector Caroline Pauwels: “We zijn blij met deze versoepelingen, hoe klein ook. Voor onze studenten biedt dit toch een beetje perspectief. Natuurlijk willen wij er bij onze studenten op hameren om de regels te blijven volgen. Dat is belangrijk. Maar toch, het is niet gemakkelijk om in deze omstandigheden student te zijn. Wij beseffen dat en bewonderen hun doorzettingsvermogen en kracht. Ja, wij zijn trots op onze studenten. Onze boodschap aan hen is dan ook om vol te houden, ooit komt er een tijd waarin jullie weer normaal zullen kunnen studeren en kunnen genieten van het studentenleven. Zorg ook voor mekaar en aarzel vooral niet om op tijd hulp in te schakelen.”