logo

U bent hier

VUB start met de eerste cyclus van het internationale CIRCLET-project

Sinds september 2019 is de VUB een van de vijf partners in het driejarig Erasmus+-project CIRCLET. Het project ondersteunt onderzoekers en docenten om onderwijs en onderzoek i.s.m. non-profitorganisaties te integreren in hun werkpraktijk. Wil je weten hoe dat precies gebeurt? Lees dan vooral verder.

Het Erasmus+ project CIRCLET (Curriculum Innovation through Research with Communities: Learning circles of Educators and Technology) is een gezamenlijk project van de VUB met Corvinus University of Budapest, Technical University of Dublin, Open University of Catalonia en Queen’s University Belfast. Samen met deze partners ontwikkelen we bronnen en voorzien we professional development opportunities die onze onderzoekers en docenten ondersteunen om projecten en uitwisselingen met non-profitorganisaties te integreren in hun academische focus. Dit gebeurt o.a. via transnationale leergemeenschappen (zoals https://www.univercity.be/ aan de VUB) en een online Continuing Professional Development (CPD) module voor docenten. Daarbij maken we gebruik van recente ontwikkelingen binnen de educatieve technologie.

Op vrijdag 2 oktober kwamen de CIRCLET-participanten van de VUB samen voor de eerste CIRCLET-leerkring van dit academiejaar. De prachtig gerenoveerde industriële site van Art Basics for Children bleek een ruime, warme en inspirerende setting voor een eerste volle dag workshops. Ons doel: iedereen leren kennen die betrokken zal zijn bij het CIRCLET-traject, proberen een gemeenschappelijke basis te vinden over Community Engaged Research and Learning en dromen van een spannend participatief academiejaar ondanks de huidige coronamaatregelen.

Meer lezen? Het volledig verslag (in het Engels) van deze eerste bijeenkomst lees je op https://www.univercity.be/2020/10/07/circlet-learning-circle-1-defining-and-designing-a-cerl-strategy/