logo

U bent hier

VUB start tweede semester in code rood

De Vrije Universiteit Brussel start het tweede semester in code rood. Dit betekent dat er in beperkte mate activiteiten mogelijk zijn op de campussen. Hoorcolleges blijven digitaal, essentiële practica en werkcolleges vinden wel plaats op de campus volgens de geldende veiligheidsmaatregelen. Voor eerstejaarsstudenten, of voor bepaalde cruciale opleidingsonderdelen, kunnen waar mogelijk oefenmomenten en boostersessies georganiseerd worden.

De maatregelen gelden tot versoepelingen mogelijk zijn. Dat hangt af van verschillende factoren: de beslissingen van de overheden (Federaal, Vlaanderen, Brussel); de evolutie van de Covid-19 besmettingscijfers; het verloop van de vaccinatieprogramma’s en het overleg met UZ Brussel, dat een goed zicht heeft op de concrete Brusselse situatie en de druk op het zorgsysteem.
 
Rector Caroline Pauwels: “Het eerste semester van 2020-2021 loopt naar zijn einde. De examens van januari komen eraan. Dit gebeurt in omstandigheden die we allen betreuren. Ook het tweede semester zullen we nu zo starten. Dat is heel frustrerend maar noodzakelijk. De perspectieven zijn ondertussen hoopvoller, toch is de enige zekerheid die, dat Covid-19 nog niet meteen uit onze levens zal verdwijnen. Anderzijds weten we, dankzij de wetenschap, elke dag meer en beter hoe we het virus de baas kunnen. De vaccins zijn in aantocht. Er is uitzicht op gepaste medicatie. Maar het is ook belangrijk om nu nog even vol te houden en de vooruitgang die we laatste weken geboekt hebben niet te niet te doen. We kiezen er daarom voor om de studenten hierover nu al duidelijkheid te geven. Die duidelijkheid geeft ook rust en perspectief. Voor de komende tijd is het belangrijk om elkaar te helpen. Het is enkel samen, en dankzij de wetenschap, dat we weten hoe we hier uit zullen geraken, en dat we volhouden. Scientia vincere tenebras.”