VUB-studenten roepen op tot grootschalige video-actie voor dr. Djalali

Post op 10 december 2020 - Internationale Dag van de Mensenrechten – om 10u00 - je videoboodschap aan Iraanse overheid

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Mensenrechten roepen de studenten van de Studiekring Vrij Onderzoek (STKVO) van de Vrije Universiteit Brussel medestudenten, docenten en andere sympathisanten op, om morgen een videoboodschap gericht aan de Iraanse overheid te delen op sociale media. Met de actie willen ze opnieuw aandringen op de vrijlating van Djalali.  Voorzitter van STKVO Bram Moriën: “Ondanks enorme inspanningen vanuit de wereldgemeenschap blijft de situatie van prof. dr. Ahmadreza Djalali bijzonder kritiek. Het recente uitstel van executie bewees wel dat onze acties effect hebben. Daarom moeten we initiatieven blijven ondernemen om het lot van prof. dr. Djalali zoveel mogelijk in de belangstelling houden.”

Concreet worden de deelnemers gevraagd om een korte video op te nemen waarin ze op een manier naar keuze aan de Iraanse overheid vragen om de arts vrij te laten en die boodschap donderdag 10 december  omstreeks 10u op een eigen social mediakanaal te plaatsen met de hashtags #PeopleForAhmadreza en #SaveAhmadreza.

De studentenkring maakte zelf al enkele filmpjes ter inspiratie en formuleerde een reeks handige tips voor wie zelf een video wil maken om de actie te ondersteunen.

“Elke wijze van publieke belangstelling voor het lot van prof. dr. Djalali is een stap dichter bij zijn thuiskomst. Naast de diplomatieke inspanningen die plaatsvinden is dit momenteel een van de enige dingen die we kunnen doen. Als zoveel mogelijk mensen een filmpje plaatsen op sociale media dan is dit een niet te miskennen boodschap aan de Iraanse overheid”, voegt Moriën nog toe.

“Het is absoluut geweldig dat ook onze studenten zich op verschillende manieren blijven engageren om Ahmadreza vrij te krijgen. Elke actie telt en de strijd is nog lang niet gestreden. Ik ben zeker trots op de ganse VUB-community en hoop dat ook het grote publiek het initiatief massaal ondersteunt”, besluit VUB-rector Caroline Pauwels.