logo

U bent hier

#Destination400: 2 jaar en €270.000 verder

Ruim twee jaar geleden lanceerden de VUB Foundation en het VUB Yamina Krossa Fonds het online fundraising platform #Destination400. Daarmee willen ze €400.000 inzamelen. Want met dat bedrag kunnen prof. dr. ir. Damya Laoui en haar team binnen de onderzoeksgroep Cellulaire en Moleculaire Immunologie (VUB-VIB) 2 jaar ongestoord onderzoek voeren.

Prof. Laoui is teamleider Tumor Immunology en voert samen met haar team fundamenteel onderzoek naar een vaccin voor terugkerende tumoren of uitzaaiingen. Zij is een internationaal gelauwerde onderzoekster en toch gaat een vierde van haar tijd op in haar zoektocht naar financiële steun. Met #Destination400 willen de VUB Foundation en het VUB Yamina Krossa Fonds die zoektocht vergemakkelijken.

400 actievoerders vinden die elk €1.000 willen inzamelen met events, verkoopacties en andere initiatieven. Dat is de missie van #Destination400. Van individuen tot groepen, scholen en bedrijven, iedereen kan zijn bijdrage leveren. Vandaag staat de teller dankzij talrijke initiatiefnemers en hun acties op €270.000. Dus zetten wij 3 van die initiatiefnemers in de spotlights.
 

Sandra De Vetter van Antwerpse Bouwwerken

Sandra zag prof. Laoui voor het eerst op het Tv-programma De Afspraak. ‘Prof. Laoui sprak er over haar onderzoek en dat raakte mij enorm want ik verloor mijn drie zussen en broer aan kanker.’ Bij haar werkgever Antwerpse Bouwwerken (Effiage AB) werd er na maanden telewerken een actie gestart om iedereen aan te moedigen om meer te bewegen. ‘We moesten zoveel mogelijk wandelen, lopen en fietsen’, zegt Sandra. ‘Toen ze mij vroegen om een goed doel voor te stellen, stelde ik het onderzoek van prof. Laoui voor.’ En zo werd er in een mum van tijd liefst €5.000 ingezameld voor #Destination400.
 

Katrien Pacquée van de Conferentie bij de Balie Provincie Antwerpen

‘Onze oud-voorzitter Claudia Van de Velde werd geconfronteerd met borstkanker’, vertelt Katrien. ‘Zij bleef doorzetten en sloot haar voorzittersjaar ondanks de chemobehandelingen in schoonheid af.’ Via haar leerden Katrien en haar collega’s Yamina kennen. De Conferentie organiseert een 150 km lange fietstocht voor #Destination400. Een symbolische route waarbij fietsers langs alle drie 3 de voormalige balies in Antwerpen, Mechelen en Turnhout passeren. Want vanuit de fusie van deze 3 ontstond de Balie Provincie Antwerpen en daarmee ook de Conferentie. De fietstocht gaat door in mei 2022 en jij kan de deelnemers per afgelegde kilometer sponsoren of een vrije bijdrage schenken. Meer info via: info@deconferentie.be.
 

Sander en Gino nemen deel aan Iron Man in Cascais, Portugal

Toen Sander en Gino samen naar de podcast 50 Koffies waarop Yamina te gast was beluisterden, werden ze diep geraakt. ‘Het gevecht tegen kanker is er één van veerkracht. Je moet kunnen vallen en meteen weer opstaan. Ook al denk je even niet meer te kunnen, toch moet je niet opgeven en gewoon doorgaan.’, zegt Sander. ‘Net als Iron Man’, voegt Gino toe. ‘Dat is 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en daarbovenop ook nog eens een marathon lopen. De link was dus snel gemaakt. Zo werd onze actie Destination Iron Man geboren.’ Je kan de avonturen van Sander en Gino volgen op Facebook en Instagram. Hun actie steunen kan via de projectpagina op #Destination400.

Dank u wel prof. Laoui voor uw droom en tomeloze inzet. En bedankt Yamina om je hart, netwerk en talent aan dit project te schenken. Aan al wie vecht voor het leven: je bent het waard!

Inspiratie opgedaan na het lezen van dit artikel? Surf dan naar destination400.vubfoundation.be en zet je eigen actie op! Doe je liever een gift? Dat kan online via deze link of via een overschrijving op het rekeningnummer BE51 0013 6779 3562 van de VUB met vrije mededeling ‘GIFT FO3’. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar. 

Wat u geeft aan de VUB krijgt u terug
www.vubfoundation.be.