Academisch Engels 1 20-21 semester 2

maandag, 22 februari, 2021 - 01:00 to zondag, 23 mei, 2021 - 02:00

Click here to read this information in English

DE CURSUS

• Het Engels dat je in een dagdagelijkse context met zo veel zelfvertrouwen beheerst, kan je in een academische setting plots in de steek laten. Logisch, want door het jargon en de kenmerkende stijl lijkt ‘Academic English’ haast een andere taal. In de cursus ‘Academic English 1’ krijg je de basis van die taal onder de knie. Daarbij focus je op alle facetten van Engels in een academische context: bv. academische teksten lezen, academisch register en jargon gebruiken, presentaties geven, etc.

• In deze cursus wordt er expliciet aandacht besteed aan de kenmerken van de meer formele academische stijl. Daarnaast wordt ook je algemene taalvaardigheid verder verbeterd: de cursus ondersteunt de ontwikkeling van je woordenschat en je grammaticale vaardigheden.

• Je krijgt de kans om je spreek- en schrijfvaardigheid te verbeteren door middel van praktische oefeningen.

• Ook presentatieskills komen aan bod. Je structureert ideeën en inhoud tot een interessant geheel, dat je vervolgens op een heldere en boeiende manier leert presenteren.

VOOR WIE?

Deze cursus is bedoeld voor wie al een goede basiskennis Engels heeft en zijn/haar (academische) taalvaardigheden Engels verder wenst te ontwikkelen. Zowel VUB-studenten als -personeelsleden kunnen zich inschrijven. Deze cursus is helaas niet toegankelijk voor externe personen.

DOCENT

Britt Gabriëls

WAAR EN WANNEER?

VUB Campus Etterbeek

Klik hier voor het lessenrrooster en een overzicht van de leslokalen

Cursusduur: 26 lesuren per semester

Let op: alle lessen Academic English gaan door op maandag tussen 11u00 en 14u00. Aangezien aanwezigheid in en actieve deelname aan de les belangrijke onderdelen zijn van het leerproces, is het niet mogelijk je in te schrijven voor dit vak als je door een lesoverlap wekelijks minder dan twee uur van de les kan bijwonen.

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS

ATTEST

De deelnemers krijgen, bij het slagen voor de cursus, een attest van ACTO met vermelding van het niveau, het aantal uren en het eindresultaat.

PRIJS

VUB-studenten/-personeel: 105 euro

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

In 20-21 is deze cursus enkel bedoeld voor VUB-studenten die dit vak kunnen opnemen als keuzevak in hun studieprogramma.

Om zeker te weten of dit de juiste cursus is voor jou, leg je eerst een plaatsingstest af. Zonder kan je niet inschrijven voor de cursus.

Opgelet: de plaatsingstesten worden steeds afgenomen voor de start van de cursus. Dat betekent dat je je al voor het begin van het semester moet inschrijven voor deze cursus. Later inpikken is helaas niet mogelijk.

Schrijf in voor 9 februari 2021.

Klik hier om je in te schrijven voor de plaatsingstest