logo

U bent hier

Academisch Engels 1 21-22 semester 1

maandag, 11 oktober, 2021 - 09:00 to maandag, 20 december, 2021 - 09:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus

Click here to read this information in English

DE CURSUS

  • Het Engels dat je in een dagdagelijkse context met zo veel zelfvertrouwen beheerst, kan je in een academische setting plots in de steek laten. Logisch, want door het jargon en de kenmerkende stijl lijkt ‘Academic English’ haast een andere taal. In de cursus ‘Academic English 1’ krijg je de basis van die taal onder de knie. Daarbij focus je op alle facetten van Engels in een academische context: bv. academische teksten lezen, academisch register en jargon gebruiken, presentaties geven, etc.

  • In deze cursus wordt er expliciet aandacht besteed aan de kenmerken van de meer formele academische stijl. Daarnaast wordt ook je algemene taalvaardigheid verder verbeterd: de cursus ondersteunt de ontwikkeling van je woordenschat en je grammaticale vaardigheden.

  • Je krijgt de kans om je spreek- en schrijfvaardigheid te verbeteren door middel van praktische oefeningen.  

  • Ook presentatieskills komen aan bod. Je structureert ideeën en inhoud tot een interessant geheel, dat je vervolgens op een heldere en boeiende manier leert presenteren.

VOOR WIE?

Deze cursus is bedoeld voor wie al een goede basiskennis Engels heeft en zijn/haar (academische) taalvaardigheden Engels verder wenst te ontwikkelen. Zowel VUB-studenten als -personeelsleden kunnen zich inschrijven. Deze cursus is helaas niet toegankelijk voor externe personen.

DOCENT

Britt Gabriëls

WAAR EN WANNEER?

ONLINE VIA BIG BLUE BUTTON (CANVAS)

Klik hier voor het lessenrrooster en een overzicht van de leslokalen 

Cursusduur: 30 lesuren per semester

Let op: dit is een ‘blended learning’ cursus die bestaat uit 20 synchrone (online) lesuren en 10 asychrone (online) lesuren. In totaal zal de student dan ook wekelijks 3 lesuren Academic English volgen.

Dit vak wordt zowel tijdens semester 1 als semester 2 (inschrijven mogelijk vanaf januari 2022) gedoceerd.

Let op: alle lessen Academic English gaan door op maandag tussen 11u00 en 13u00. We zijn ons ervan bewust dat het mogelijk is dat studenten net voor of net na hun Academic English les, een andere les op de campus hebben. Indien dit het geval zou zijn, vragen we je dan ook om proactief al op zoek te gaan naar een rustige locatie waar je (actief) kan deelnemen aan de les. Aangezien aanwezigheid in en actieve deelname aan de les belangrijke onderdelen zijn van het leerproces, is het niet mogelijk je in te schrijven voor dit vak als je door een lesoverlap wekelijks minder dan een uur van de les kan bijwonen. 

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS

25

ATTEST

De deelnemers krijgen, bij het slagen voor de cursus, een attest van ACTO met vermelding van het niveau, het aantal uren en het eindresultaat.

PRIJS

/

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

In 21-22 is deze cursus enkel bedoeld voor VUB-studenten die dit vak kunnen opnemen als keuzevak in hun studieprogramma.

Om zeker te weten of dit de juiste cursus is voor jou, leg je eerst een plaatsingstest af. Zonder deelname aan deze test kan je niet inschrijven voor de cursus. Enkele dagen na je deelname aan de test ontvang je van ons een e-mail met informatie over de cursus waarvoor jij je mag inschrijven (Academisch Engels 1, Academisch Engels 2 of Academisch Engels 5). De placement test is dezelfde voor al deze cursussen. Het maakt dus niet uit op welke cursuspagina van Engels jij inschrijft voor deze test. Het belangrijkste is dat je eerst deelneemt aan deze plaatsingstest.

Als je dit vak pas in het tweede semester wil opnemen, kan je zelf kiezen of je de test nu al aflegt of in het tweede semester. Let wel op de deadline voor inschrijving. Als deze verstreken is, kan je helaas niet meer deelnemen.

Opgelet: de plaatsingstesten worden steeds afgenomen voor de start van de cursus. Dat betekent dat je je al voor het begin van het semester moet inschrijven voor deze cursus. Later inpikken is helaas niet mogelijk. 

INSCHRIJVEN EN DEELNEMEN AAN DE TEST KAN TOT TEN LAATSTE 28 SEPTEMBER 2021!

De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten. Je kan opnieuw deelnemen in het tweede semester (inschrijven mogelijk vanaf januari 2022).