ACADEMISCH ENGELS 2 20-21 SEMESTER 2

maandag, 22 februari, 2021 - 01:00 to zondag, 23 mei, 2021 - 02:00

Click here to read this information in English

DE CURSUS

• Je ontwikkelt de receptieve vaardigheden (lezen en luisteren) die je nodig hebt om een in het Engels onderwezen cursus aan de universiteit te volgen.

• In deze cursus wordt er expliciet aandacht besteed aan de specifieke kenmerken van de meer formele academische stijl. Daarbij ligt vooral de nadruk op de academische woordenschat.

• Je leert je kennis van het academische register toepassen tijdens het schrijven van samenvattingen en abstracts.

• Belangrijke grammatica wordt opnieuw opgefrist.

• Je krijgt de kans om je presentatieskills te verbeteren door middel van praktische oefeningen.

VOOR WIE?

Deze cursus is bedoeld voor wie al een goede basiskennis Engels heeft en zijn/haar (academische) taalvaardigheden Engels verder wenst te ontwikkelen.

Zowel VUB-studenten als -personeelsleden kunnen zich inschrijven. Deze cursus is helaas niet toegankelijk voor externe personen.

DOCENT

Charlotte Bollansée

WAAR EN WANNEER?

VUB Campus Etterbeek

Klik hier voor het lessenrrooster en een overzicht van de leslokalen

Cursusduur: 26 lesuren per semester.

Let op: alle lessen Academic English gaan door op maandag tussen 11u00 en 14u00. Aangezien aanwezigheid in en actieve deelname aan de les belangrijke onderdelen zijn van het leerproces, is het niet mogelijk je in te schrijven voor dit vak als je door een lesoverlap wekelijks minder dan twee uur van de les kan bijwonen.

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS

ATTEST

De deelnemers krijgen, bij het slagen voor de cursus, een attest van ACTO met vermelding van het niveau, het aantal uren en het eindresultaat.

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

In 20-21 is deze cursus enkel bedoeld voor VUB-studenten die dit vak kunnen opnemen als keuzevak in hun studieprogramma.

Om zeker te weten of dit de juiste cursus is voor jou, moet je vooraf een plaatsingstest afleggen. Dat dient te gebeuren voor het begin van het semester. Later inpikken is helaas niet mogelijk.

Schrijf in voor 9 februari 2021.

PRIJS

VUB-studenten/-personeel: 105 euro