logo

U bent hier

BRUCC-Pro Masterclass Selfcompassion / Zelfcompassie in de klinische praktijk

maandag, 31 mei, 2021 - 14:00 to woensdag, 2 juni, 2021 - 15:00
Online
Online
Brussels University Consultation Center
brucc@vub.be

Het Brussels University Consultation Center (BRUCC) is het praktijkcentrum van de Vrije Universiteit Brussel dat zich richt op psychologische hulpverlening, onderwijs en onderzoek. BRUCC biedt expertsessies, masterclasses en een jaarlijks symposium aan voor hulpverleners via BRUCC-Pro om verbinding te creëren tussen de universiteit en de klinische praktijk. De sprekers bestaan zowel uit academici als practici.

Deze driedaagse online masterclass voor professionals in de gezondheidszorg geeft deelnemers de kans om mee te zijn met het laatste wetenschapsnieuws met betrekking tot zelfcompassie. Daarnaast krijgen deelnemers de kans om dankzij een aantal kernoefeningen te exploreren wat zelfcompassie kan betekenen, zowel voor zichzelf als voor hun cliënten.

 

Wat komt aan bod?

  • Begrip van de wetenschap en de basisprincipes van zelfcompassie
  • Begrip hoe zelfcompassie mensen kan helpen om met moeilijke momenten in hun leven om te gaan en hun veerkracht te vergroten
  • Ervaren wat zelfcompassie betekent in het eigen leven
  • Enkele praktische tools om zelfcompassie te ontwikkelen

 

Sprekers

Janis Whitlock is een onderzoekswetenschapper en senior docent aan de Cornell University (VS). Daarnaast is ze de oprichter en directeur van het Cornell-onderzoeksprogramma voor zelfbeschadiging en herstel, evenals een oprichter en eerste president van de ISSS. Ze is ook adjunct-directeur voor onderwijs en opleiding voor het Bronfenbrenner Center for Translational Research. Ze staat internationaal bekend om haar fundamentele werk bij NSSI en is gespecialiseerd in het overbruggen van wetenschap, praktijk en beleid op gebieden die verband houden met de ontwikkeling van adolescenten en jongvolwassenen, met een focus op kwesties die verband houden met sociale en emotionele ontwikkeling. 

Lydia Castiglione is klinisch psycholoog en heeft ruim 10 jaar expertise in mindfulness met daarnaast ervaring in nationale en internationale (onderzoeks)projecten. Voorheen was ze hoofddocent bij het Instituut aandacht en Mindfulness. Momenteel richt ze zich vooral op haar doctoraatsonderzoek over zelfcompassie.  

 

Wanneer?

  • 31/05: 14u – 16u (Engelstalig)
  • 1/06 & 2/06: 10u – 12u & 13u - 15u

 

Kostprijs?

De kostprijs van een masterclass bedraagt €260*. Door inschrijving voor een masterclass wordt u automatisch een BRUCC-Professional met 15% korting op andere masterclasses en expertsessies in 2021.

* VUB-personeel, alumni-, VVKP- en BRUCC-pro leden krijgen 15% korting.
Price: 260 €