logo

U bent hier

BRUCCpro expertsessie

donderdag, 30 september, 2021 - 12:30 to donderdag, 30 september, 2021 - 13:30
Online
Online

De psycholoog en de Olympische Spelen

Via BRUCCpro organiseert het Brussel University Consultation Center expertsessies, masterclasses en een jaarlijks symposium voor professionals in het domein van de psychologie.

Daarmee willen we verbinding creëren tussen de universiteit en de praktijk. Ons volledige aanbod vind je op https://www.brucc.be/nl/brucc-professional

Deze expertsessie gaat over de rol van de (sport)psycholoog in topsport. Deze rol wordt vaak verbonden met negatieve voorvallen, probleemsituaties of ernstige mistoestanden. Denk daarbij aan druk van ouders op jonge sporters, tegenvallende prestaties van het nationale team tijdens een EK of het grensoverschrijdend gedrag in topsport. De inzet van psychologen in topsport is echter zowel in inhoud als in vorm breder. Tijdens deze expertsessie zal Paul Wylleman toelichting geven over de wijze waarop psychologen ingezet worden in de begeleiding van Olympische en Paralympische atleten, teams en coaches en wat dit kan inhouden voor de competenties van psychologen. In het licht van de (uitgestelde) 2020 Olympische en Paralympische Spelen zal hij vervolgens stilstaan bij de rol van de psycholoog voor, tijdens en na de Spelen en reflecteren op zijn lessons learned als teampsycholoog tijdens de Olympische Spelen van Rio 2016 en van Tokyo 2020. Tot slot zal er ook ruimte zijn om enkele vragen te stellen.

 

Spreker: Prof. Dr. P. Wylleman

Datum: donderdag 30/09/2021 van 12u30 tot 13u30

Kostprijs: €30

Wens je toegang tot alle BRUCCpro expertsessies van het academiejaar 2021-2022?

Voor een éénmalig bedrag van 90 euro kan je aan alle expertsessies deelnemen!

 
1 Start 2 Complete
Price: 30 €