logo

U bent hier

Brussels School of Governance pakt uit met MOOC over Europese klimaat- en energiepolitiek

De strijd tegen klimaatverandering is een van de grote prioriteiten van de Europese Unie (EU): tegen 2050 moeten alle lidstaten koolstofneutraal zijn en netto geen broeikasgassen meer uitstoten. Maar hoe kan de EU die enorme ambitie waarmaken? Dat is wat de Brussels School of Governance onderzoekt in een voor iedereen toegankelijke gratis online lessenreeks over de klimaat- en energiepolitiek van Europa. 

De online lessenreeks of MOOC kadert in het Govtran project, dat wordt gecoördineerd door de Brussels School of Governance en waaraan ook de universiteiten van Gent, Eastern Finland en East Anglia meewerken. Govtran staat voor Governing the EU’s Climate and Energy Transition in Turbulent Times en brengt onderzoekers samen met expertise in klimaat- en energiepolitiek, Europese integratie en bestuursonderzoek. 

De MOOC, online sinds 21 juni, bestaat uit 4 modules die samen zowel het verleden als de huidige stand en de toekomstige uitdagingen en ontwikkelingen beslaan van de klimaat- en energiepolitiek van de EU. Hoewel niet noodzakelijk, is voorafgaande kennis van de instellingen en het beleid van de EU dus zeker een pluspunt voor een goed begrip van de materie. Voor studenten die een globaal overzicht willen krijgen van het EU-beleid inzake klimaat en energie vormt de lessenreeks alvast een ideaal startpunt, maar de reeks kan ook dienen als lesmateriaal voor professors. De lessen kunnen gevolgd worden op eigen tempo en elk tijdstip. 

 “Governing the EU’s Climate and Energy Transition in Turbulent Times.” 

Een gratis online lessenreeks van de Brussels School of Governance, toegankelijk voor iedereen. 
Inschrijven kan hier.