Concertreeks: VUBorkest brengt ‘Allegro con animali’

zondag, 28 november, 2021 - 15:00 to zondag, 19 december, 2021 - 15:00
Tienen, Gent, Bredene, Antwerpen, Genk, Brussel
CC De Kruisboog, De Bijloke, Eventcentrum Staf Versluys, CC C-Mine, Zuiderpershuis, VUB Aula Q
VUBorkest

VUBorkest brengt dit najaar heel graag ‘Allegro con animali’. Van zangerig zoemen tot kwekken en kwaken, van krassen en kraaien tot brullen en trompetten … Dierengeluiden en hun gedrag hebben al heel wat componisten geïnspireerd. VUBorkest maakte een selectie uit hun werk en laat tijdens de herfstconcerten van 2021 graag opnieuw het beest voor u los! Hierbij worden we aangespoord door de teksten van Yoeri Lewijze en Ingrid Vanrutten.

De concerten beloven een extra beestig muzikaal feest worden omdat we dit jaar bovendien de 50ste verjaardag van deMens.nu vieren!

Concerten:

• Tienen, CC De Kruisboog (zaal Manège) - zondag 28 november, 15u
  • Gent, De Bijloke - zondag 5 december, 15u
  • Bredene, Eventcentrum Staf Versluys - zaterdag 11 december, 20u
  • Genk, CC C-Mine - zondag 12 december, 15u
  • Antwerpen, Zuiderpershuis - zaterdag 18 december, 20u
  • Brussel, Campus VUB Etterbeek - zondag 19 december, 15u

Concertprogramma:

• Die Fledermaus Overture - J. Strauss II
  • Hoornconcerto op. 91, Allegro - R. Glière. Solist: Stéphane Pflieger (hoorn)
  • De hut op kippenpoten (uit de Schilderijententoonstelling) - M. Moussorgsky
  • Chicken Run - J. Powell
  • Grand Canyon of the Colorado River - D. Brossé
  • Philadelphia Ouverture - D. Brossé
  • Dances With Wolves - J. Barry
  • Slava! a political overture - L. Bernstein

Toegangskaarten zijn beschikbaar vanaf oktober via de website van het VUBOrkest. Tickets kosten in voorverkoop €12 (studenten, werkzoekenden en gepensioneerden: €8).

Concertreeks met de steun en/of de medewerking van deMens.nu en haar lidverenigingen met i.h.b. Oudstudentenbond VUB, Vermeylenfonds, Willemsfonds, Humanistisch Verbond, Uitstraling Permanente Vorming, verder VLC's en VOC's, Instellingen Morele Dienstverlening, Vrijzinnig West-Vlaanderen, VC De Fakkel, Geuzenhuis Gent, Muziekcentrum de Bijloke, Vrijzinnige Dienst Universiteit Antwerpen, Vrijzinnig Antwerps Trefpunt, Genkse Humanisten, Vrijzinnig Limburg, Erasmushogeschool Brussel, UZBrussel, Vriendenkring Personeel VUB/EhB/UZBrussel, Dienst Cultuur VUB, het Masereelfonds.