Inaugurale lezing ManaMa Internationaal en Europees recht 2021-2022

ManaMa Internationaal en Europees Recht
evenementen.rc@vub.be
www.vub.be/opleiding/internationaal-en-europees-recht

Plechtige opening van het academiejaar: inaugurale lezing

Naar goede gewoonte organiseert de Afdeling Internationaal en Europees Recht ook een inaugurale lezing om het academiejaar plechtig te beginnen. Dit geeft de studenten de kans om meteen een sappig en actueel topic van internationaal of Europees recht te bekijken door de ogen van de gastspreker. De spreker is meestal een gerenommeerd figuur uit de wereld van internationale rechtspraktijk.

Een lijst van personen die reeds een dergelijke lezing gehouden hebben vind je hier terug. Op deze manier geven we de studenten ineens een perspectief van een praktiserend jurist mee, naast alle academische interventies doorheen het jaar.

In academiejaar 2021-2022 gaat de inaugurale lezing door op woensdag 29 september 2021 van 18u00 tot 20u00 (lokaal volgt later). Zoals vorig jaar is het de bedoeling dat we ook dit jaar het woord geven aan een alumnus van de opleiding. We gaan met name terug tot het academiejaar 1984-1985, wanneer Youri Devuyst, Master in de Politieke Wetenschappen, instroomt in de ManaMa IERE. Na zowat 35 jaar beroepservaring te hebben opgedaan, waarvan het leeuwendeel als ambtenaar bij de Europese Comissie, komt hij terug om de nieuwe lichting ManaMa IERE studenten toe te spreken over een onderwerp dat een brug probeert te slaan tussen het internationaal en het Europees recht, met name “The European Union: Between International Organisation and (Con)federation”.

Registratie

Wegens de coronamaatregelen is registratie verplicht via onderstaande module.

Klik hier voor meer informatie over de coronamaatregelen op de VUB.

1 Start 2 Complete