logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Kampvuursessie | Hoe AI een oplossing kan zijn voor simpele vragen

donderdag, 1 juli, 2021 - 18:30 to donderdag, 1 juli, 2021 - 20:30
Bibliotheek Muntpunt
6 Place de la Monnaie, 1000 Bruxelles
Workshop

Neem deel aan een amai!-kampvuursessie en bepaal mee hoe AI ons kan helpen op vlak van mobiliteit, gezondheid, klimaat en werk!

Over dit evenement

Op 1juli van 18u30 tot 20u30 in Muntpunt (Brussel) kan je deelnemen aan een gratis workshop over hoe artificiële intelligentie (AI) een oplossing kan zijn voor simpele vragen.

We trappen deze kampvuursessie op gang met een kort spel. Ontdek met AI of NI waar AI al voorkomt in jouw leven! Is er toch nog iets onduidelijk? De aanwezige AI-experts geven je graag een woordje uitleg!

Na die opwarmer begint het ‘serieuzere’ werk; we nemen vragen en ideeën die op de website van amai! verzameld werden, verder onder de loep. Onder de indieners van ideeën zaten bijvoorbeeld Saartje Vandendriessche en Frank Deboosere. Tijdens zo’n kampvuursessie zitten burgers samen met medewerkers van bedrijven, goede doelen en AI-experts en sleutelen we aan vragen en ideeën rond mobiliteit, gezondheid, klimaat & milieu en werk.

Nadien zal een expertenpanel twintig ideeën selecteren en opnemen in de amai!-projectoproep. Uiteindelijk zullen de vier beste projectvoorstellen een budget krijgen. Deze vier ideeën worden in 2022 effectief gerealiseerd!

Dit alles gaat door in een gezellig, coronaproof kader binnen met een virtueel kampvuur.

Deelname aan de workshop vereist geen voorkennis van AI. De workshop is in het Nederlands en het Engels.

Corona maatregelen

Tijdens de workshop worden de corona maatregelen maximaal nageleefd. De workshop biedt plaatst aan maximaal 50 deelnemers, inclusief de moderatoren. De workshop gaat door in een goed geventileerde, open ruimte. De deelnemers worden opgesplitst in kleinere groepen van tien. Elke deelnemer krijgt een goodie-bag met individuele benodigdheden om deel te nemen aan de workshop.

Draag tijdens de workshop je mondmasker en volg de richtlijnen ter plaatse op.

Vragen

Contacteer ons via info@amai.vlaanderen of volg ons op sociale media.

Tot dan!

Over de organisator

AI heeft een grote invloed op de manier waarop we leren en werken, maar vaak zijn we ons hier nog niet van bewust. Amai! wil iedereen hier een basiskennis van bijbrengen én de brede bevolking laten nadenken waarvoor we AI zouden willen inzetten.

In het amai!-project gebeurt dat met een participatieve aanpak. Burgers bepalen de onderzoeksvragen, de aanpak of onderzoeksmethode en dragen zo bij aan de geselecteerde projecten. Meer info over het volledige traject kan je hier nalezen. Bekijk de korte video om meer te ontdekken over het project.

Amai! Is een project van het Kenniscentrum Data & Maatschappij en Scivil, het Vlaams Kenniscentrum voor citizen science, en krijgt de steun van de Vlaamse overheid.