logo

U bent hier

Karen Donders wint Media and Democracy Karol Jakubowicz Award

De 2021 Media and Democracy Karol Jakubowicz Award werd toegekend aan professor Karen Donders voor haar boek ‘Public Service Media and the Law: Theory and Practice in Europe’.

Met dit boek brengt ze het belang van een gezonde publieke omroep in een democratische samenleving onder de aandacht. Zes publicaties van wetenschappers uit België, Kroatië, Hongarije, Polen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika waren genomineerd voor de editie van dit jaar van de Karol Jakubowicz-prijs voor media en democratie.

Aan de prijs is een geldbedrag van 7000 zloty (€1500) verbonden. Professor Donders schenkt deze prijs aan de bibliotheek van de VUB voor de aankoop van werken in verband met de publieke omroep.

Karen Donders

VUB-professor Karen Donders is directeur Publieke Opdracht bij de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT), de publieke omroep in Vlaanderen. Voor haar aanstelling bij de VRT werkte ze als hoofddocent aan de Vrije Universiteit Brussel. Haar eerdere publicaties omvatten monografieën, uitgegeven collecties, en wetenschappelijke artikels over het Europese mediabeleid en innovatie in de publieke media.

Media and Democracy Karol Jakubowicz Award 

Het doel van de prijs is om wetenschappers te steunen en erkennen die een grote bijdrage geleverd hebben aan studies over media en democratie, mensenrechten, media-ethiek, mediabeleid en publieke media. 

De Media and Democracy Karol Jakubowicz Award werd in 2018 ingesteld door Małgorzata Semil-Jakubowicz. Hij wordt toegekend aan uitmuntende bijdragen op de wetenschappelijke interessegebieden van Karol Jakubowicz, die een Poolse academicus was op het gebied van journalistiek en communicatiewetenschappen. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de mediawetgeving in het post-communistische Oost-Europa in de jaren 1990. Hij wordt beschouwd als één van de meest vooraanstaande communicatiewetenschappers.

Lees meer