logo

U bent hier

Koen Pelleriaux nieuwe afgevaardigd bestuurder van het GO

(Foto © Belga)

Koen Pelleriaux is de nieuwe afgevaardigd bestuurder van het GO, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Hij volgt Raymonda Verdyck op, die eind dit schooljaar met pensioen gaat. Pelleriaux treedt in functie op 1 september, bij de start van het nieuwe schooljaar. 

Net als Raymonda Verdyck is Koen Pelleriaux alumnus van de VUB. Hij behaalde er een doctoraat in de sociologie en werkte achtereenvolgens als docent, kabinetchef Onderwijs en Algemeen Directeur binnen het departement Onderwijs & Vorming. In 2020 maakte hij de overstap naar het GO! en ging er aan de slag als afdelingshoofd Beleid & Belangenbehartiging. Pelleraux geeft momenteel ook les als professor in de lerarenopleiding van de VUB. 

Koen Pelleriaux treedt aan op een moment waarop het onderwijs in een veranderingsproces zit. Dat wil hij aangrijpen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Op de website van het GO zegt hij daarover dat het GO er niet alleen is voor iedereen, wars van overtuiging of afkomst, maar “we willen ook alle lerenden maximaal ontwikkelen en zoveel mogelijk leerwinst boeken. Door ons kernproces, leerlingen onderwijzen, efficiënter te maken, kunnen we ons onderwijs beter maken.”

Met haar pensioen in zicht kan Raymonda Verdyck terugkijken op een rijkgevulde carrière die startte én eindigde in het GO, waarvan ze 12 jaar aan het hoofd stond. Naast alumna is Verdyck ook fellow en lid van de Raad van Bestuur van de VUB.