logo

U bent hier

Leerstoel over dialoog tussen auteur en tekstverwerker

Alexandra Saemmer bekleedt Lorand Chair Intermedialiteit

De VUB-onderzoeksgroep CLIC – Centre for Literary and Intermedial Crossings – verwelkomt dit semester professor Alexandra Saemmer als eerste CLIC Lorand Chair Intermedialiteit. Alexandra Saemmer is gespecialiseerd in digitale literatuur en bekijkt vanuit dit perspectief de wisselwerkingen tussen schrijver, schrijfsoftware en digitale platforms. In het academiejaar 2020/21 zijn in het luik ‘onderzoek’ twee ‘leerstoelen’ opgericht: de Lorand Chair in Intermediality Studies en de Lonnoy Chair in Multilingualism Studies. 

Alexandra Saemmer is professor informatie- en communicatiewetenschappen en co-directrice van het CEMTI laboratorium aan de Universiteit Parijs 8 in Frankrijk. Haar onderzoeksprojecten richten zich op de semiotiek en esthetiek van digitale media, lezen en schrijven op digitale platforms. Ze is auteur en redacteur van verschillende boeken en artikelen over digitale teksten, en ze schrijft ook 'papieren' poëzie en fictie in het Duits en Frans, en digitale poëzie en fictie op Facebook. U vindt meer informatie via de volgende link: https://cemti.univ-paris8.fr/?alexandra-saemmer

Prof. Saemmer zal de komende vier maanden aan de VUB te gast zijn, ook al maakt COVID-19 het tegenwoordig onmogelijk dat ze in levende lijve in Brussel aanwezig is.

In het kader van haar gastdocentschap zal Prof. Saemmer twee publieke lezingen en een workshop geven. 

De Engelstalige inaugurale lezing ‘“What’s on your mind?” – A Literary Dialogue with the Machine-Computer’ vindt plaats op woensdag 24 februari om 19u00. Meer info: https://clic.research.vub.be/en/inaugural-lecture-of-the-clic-lorand-chair-intermediality-alexandra-saemmer-0

De leerstoelen Lorand Chair in Intermediality Studies en de Lonnoy Chair in Multilingualism Studies zijn opgericht uit de legaten Lorand en Lonnoy, die beheerd worden door VUB Foundation.

VUB Foundation

De VUB Foundation werft filantropische fondsen bij bedrijven, organisaties en particulieren. Het beleid van de fondsenwervende dienst van de VUB steunt op de overtuiging dat elke filantropische gift maatschappelijke return krijgt. Wat u geeft aan de VUB krijgt u terug.