Opening Humanistisch Sculpturenpark & Living Campus Walk

vrijdag, 2 juli, 2021 - 11:00
Amfitheater: tussen gebouw D en het restaurant
VUB
events@vub.be

Op vrijdag 2 juli opent de VUB het Humanistisch Sculpturenpark en de Living Campus Walk: twee ontdekkingstochten langs de kunst en natuur die onze campus in Elsene rijk is. We nodigen al onze medewerkers en sympathisanten uit om de wandelingen als eersten te ontdekken. Kunstenaars en wetenschappers geven daarbij een woordje uitleg. Vanaf 5 juli zijn de wandelingen ook te volgen door het grote publiek.

Onze campus in Elsene is niet alleen een oase van rust in het bruisende Brussel. Het is ook een levend laboratorium voor onze studenten en wetenschappers. Samen ontwikkelden zij twee ontdekkingstochten, on campus én virtueel, die je onderdompelen in de wereld van kunst en natuur.

Het Humanistisch Sculpturenpark is een uniek openluchtmuseum met een permanente en tijdelijke kunstcollectie. De kunstwerken symboliseren de waarden en filosofie van de VUB of stellen ze in vraag. Ze geven op artistieke wijze uiting aan het principe van het Vrij Onderzoek en een vrijzinnige levenshouding. We nodigen enkele kunstenaars uit om uitleg te geven bij hun werk. Bij andere kunstwerken kom je meer te weten door een QR-code te scannen.

De Living Campus Walk is een ontdekkingstocht langs de fauna en flora die groeit en bloeit op onze campus. Living staat voor het leefbaar houden van onze stad én planeet. Hoe beperken we de klimaatverandering? Hoe bereiden we ons voor op een toekomst in een extremer klimaat, met hitte, droogte of extreme neerslag? Onze wetenschappers beantwoorden ter plekke al jouw vragen. Wil je nog meer weten? Scan dan de QR-code op de bordjes en ontdek wat de VUB doet om haar klimaatimpact te verkleinen.

Wedden dat je geïnspireerd naar huis gaat?

Schrijf je nu in!

11u - 11u20: Opening Humanistisch Sculpturenpark & Living Campus Walk door

• Prof. dr. em. Willem Elias, curator van de permanente kunstcollectie
  • Maarten Vanermen, programmacoördinator visuele kunsten, curator van de tijdelijke kunstcollectie
  • Prof. dr. Bram Vanschoenwinkel, bioloog
  • Rebecca Lefevere, VUB duurzaamheidsmanager

11u20 – 12u00: Bezoek aan de campus met toelichting door kunstenaars en wetenschappers
Je kan de wandelingen ook individueel volgen en de QR-codes inscannen.

12u00: Drankje
We nodigen iedereen uit om - gespreid en coronaveilig – een drankje te nuttigen in een van de horecazaken op de campus. Zij kijken terug op een moeilijk jaar en zullen uw aanwezigheid heel erg appreciëren.

Adres: Vrije Universiteit Brussel - Pleinlaan 2 – 1050 Elsene
Het eerste deel van de opening zal plaatsvinden in openlucht: op het amfitheater tussen gebouw D en het restaurant. Nadien verspreiden we ons over de hele campus.

Inschrijven

Op een evenement dat buiten plaatsvindt, mogen er volgens de coronamaatregelen maximaal 400 mensen samenkomen. Wij vragen u daarom op voorhand in te schrijven.

De opening wordt voorafgegaan door de huldiging van onze medewerkers die 20, 30 of 40 jaar aan de VUB werken of recent op pensioen gingen. Al onze medewerkers zijn uitgenodigd om deze huldiging bij te wonen. Inschrijven kan via hetzelfde formulier.

Schrijf je hier in.