logo

U bent hier

Uitreiking VUB eredoctoraat aan Stephan Vanfleteren en Dirk Braeckman

dinsdag, 3 augustus, 2021 - 11:00
Kursaal Oostende
Kursaal-Westhelling 12, 8400 Oostende
eredoctoraatsuitreiking

Op 3 augustus 2021 reikt de VUB eredoctoraten uit aan twee fotografen van Belgische bodem: Stephan Vanfleteren en Dirk Braeckman. Dat gebeurt om 11 uur in het kursaal van Oostende. 

Vanfleteren en Braeckman krijgen de onderscheiding voor hun maatschappelijke impact, die, zoals rector Caroline Pauwels het verwoordt, te vergelijken is met wat ook academici nastreven: “Met deze eredoctoraten leggen we bewust de brug tussen wetenschap en kunst. Academici en kunstenaars werken immers beiden vanuit nieuwsgierigheid, verwondering, vrijheid, creativiteit en kritisch denken. Dat bewijst het werk van fotografen zoals Stephan Vanfleteren en Dirk Braeckman.”

De uitreiking van de eredoctoraten vormt een van de hoogtepunten van Theater Aan Zee. Dit jaar is Caroline Pauwels gastcurator van dit jaarlijkse theaterfestival in Oostende, dat plaatsvindt van 23 juli tot 8 augustus.

Tickets kosten 5 euro en kunnen hier worden besteld. VUB'ers en vrienden van de VUB krijgen gratis toegang en ontvingen hierover een e-mail. 

Meer informatie over het eredoctoraat voor Stephan Vanfleteren lees je hier

De webpagina's met informatie over het eredoctoraat voor Dirk Braeckman zijn nog in de maak. Meteen als ze af zijn, verschijnt hier de link er naartoe.