• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Voorkennistoetsen met directe feedback

zondag, 25 april, 2021 - 10:00 to zondag, 25 april, 2021 - 15:00
Studiebegeleiding
begeleiding@vub.be
Voorbereidingsactiviteiten toekomstige eerstejaarsstudenten

Voorkennistoetsen met directe feedback

*** Deze activiteit kan omwille van de huidige Corona-maatregelen niet op de campus doorgaan. Je kan een online voorkennistoets afleggen via deze link. Individuele feedbackgesprekken worden georganiseerd op 12 mei, 23 juni en 18 augustus.***

Van plan om volgend jaar een opleiding in de wetenschappen te gaan volgen? Dan krijg je gegarandeerd een pak fysica, chemie en wiskunde op je bord geserveerd.

Welke voorkennis er in al die gebieden van je verwacht wordt, is afhankelijk van de exacte opleiding die je wil starten. Zo heb je in het ene geval een stevige voorkennis
wiskunde nodig en weet je in het andere geval best al wat de wetten van Newton precies inhouden of welke elementen er in de tabel van Mendeljev voorkomen.

Om uit te vissen hoe ver je al staat met je wetenschapskennis, ontwikkelde de VUB voorkennistoetsen voor chemie, fysica en wiskunde. Bij de toets voor wiskunde komen alle aspecten aan bod. Ook wanneer je statistiek in je lessenpakket zal hebben, is deze toets aan te raden. Dit geldt onder meer voor Psychologie, Sociologie en Politieke wetenschappen.

Wanneer je een van deze voorkennistoetsen gemaakt hebt, overloopt een studiebegeleider samen met jou waar er mogelijk nog pijnpunten zijn die je kan aanpakken voor je aan je opleiding begint. Je krijgt hier tips over hoe je dit thuis op zelfstandige basis kan gaan doen. Aangezien deze toetsen op individuele basis worden afgenomen en besproken, moet je hiervoor een afspraak maken. Na de toets kan je ook het leven op de campus gaan ontdekken.

Voor wie?

Voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten die in hun opleiding chemie, fysica, wiskunde of statistiek als onderdeel hebben.

Individuele feedbackgesprekken op 12 mei, 23 juni of 18 augustus.

Waar

Online. Meer informatie over de beschikbare voorkennistoetsen en individuele feedbackmomenten vind je hier.

Kostprijs

Andere mogelijke data

zondag 5 september (infodag)

De inschrijvingen werden afgesloten.