logo

U bent hier

VUB lanceert mastergeneeskunde.be

Een klasse apARTS

Slagen voor het toelatingsexamen, de bachelor- en de masteropleiding doorlopen en dan nog ettelijke jaren specialiseren … De opleiding Geneeskunde is er een van lange adem. Het einde van de bachelor is voor veel geneeskundestudenten een moment om stil te staan bij het vervolg van de opleiding. Om studenten hierbij te helpen, lanceert VUB het platform mastergeneeskunde.be.

Na de bachelor zijn er vrij veel mogelijkheden voor geneeskundestudenten. Met een sterke focus op stages, zijn de masterjaren bepalend voor hun verdere academische en professionele carrière.

Steeds vaker kiezen studenten de VUB voor hun verdere opleiding. Bijvoorbeeld omwille van de diversiteit aan stages en stageplaatsen met ruime keuzevrijheid en afwisseling. Zo kunnen studenten in de praktijk ervaren welke arts ze écht willen worden (en welke toch maar niet). Ook de persoonlijke bedside teaching wordt naar waarde geschat.

Om die aparte aanpak op een handige en aantrekkelijke manier te presenteren lanceert de VUB het platform mastergeneeskunde.be, met alle praktische info over de master en de master-na-master. Het is vooral een forum waar zoekende studenten een goed beeld krijgen van alle facetten van de opleiding en het campusleven; door de ogen van VUB-masterstudenten. Zij delen hun persoonlijke ervaringen in doorleefde blogs en vlogs en staan klaar om vragen te beantwoorden als een echte buddy.

Je kan mastergeneeskunde.be ook volgen op Facebook, Instagram en YouTube.