VUB-onderzoeker Irene Kamara wint prestigieuze Standards+Innovation award

Op 5 oktober nam dr. Irene Kamara de prestigieuze 'Standards+Innovation award, in de categorie Individual Researcher/Innovator' in ontvangst. De prijs voor uitmuntendheid werd haar toegekend door CEN en CENELEC, de Europese standaardisatie-instellingen, voor haar bijdrage aan standaardisatie. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die met succes haar/zijn onderzoeksresultaten of innovatie in standaardisatie introduceert en daarmee impact creëert voor haar/zijn werk. Irene werd genomineerd door NEN, het Nederlands Normalisatie-instituut.

Irene behaalde onlangs haar PhD in Rechten aan de VUB (LSTS) en de Universiteit van Tilburg (TILT). Haar PhD project richtte zich op de rol en beperkingen van technische standaarden bij het reguleren van het recht op bescherming van persoonsgegevens. Zij werkt momenteel als Assistant Professor Cybersecurity Governance aan de Tilburg Law School en is als onderzoeker verbonden aan de onderzoeksgroepen Law, Science, Technology, and Society van de VUB.

Meer informatie op de cencenelec website.