logo

U bent hier

Wetenschapscafé over hekserij en bijgeloof in Bar Pilar

Een gratis wetenschapscafé over hekserij en (bij)geloof.

Science Bar Brussel is nu terug LIVE in Bar Pilar op de VUB Campus Etterbeek. Kom gezellig luisteren naar het boeiende gesprek van onze experts met een drankje en een hapje 

Hekserij en bijgeloof

Op dinsdag 26 oktober onderzoekt Science Bar Brussel de mysterieuze wereld van hekserij en bijgeloof met Jana Peeters (deMens.nu) en Olivier Faelens (SKEPP). Heb jij ooit al eens een kaarsje gebrand voor goed geluk? Of zwarte katten en het lopen onder ladders gemeden? Neen, je bent niet gek. Gewoon heel menselijk 

Healers in Zuid-Afrika

Ondanks grote wetenschappelijke vooruitgang houden veel gemeenschappen nog steeds vast aan (bij)geloof en alternatieve vormen van geneeskunde. In landen als Zuid-Afrika is traditional healing terug aan een opmars bezig en wordt er teruggegrepen naar hekserij voor het verklaren van de dagelijkse realiteit.

Moderne hekserij

Maar ook in België zijn heksen meer dan louter sprookjesfiguren. In onze verbeelding zijn heksen oude, lelijke dames met een haakneus, lange grijze haren en een puntmuts. En oh, vergeet het rondvliegen op een bezem niet! Maar heb je al gehoord van moderne hekserij en Wicca?

In dit gratis wetenschapscafé gaan onze experts dieper in op het thema hekserij en bijgeloof. Waar komt het vandaan en waarom zit het zo diepgeworteld in het menselijk bestaan?

Praktische informatie

Deelname: Gratis
Aanvang: 19u
Locatie: Bar Pilar

Zet je aanwezig op ons Facebook-evenement en volg alle updates.