logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Kennismaking met de unieke bachelor AI aan de VUB

maandag, 10 januari, 2022 - 12:30 to maandag, 10 januari, 2022 - 13:30
Online
Online
Voor leerkrachten

Uniek in België: Bachelor in de Artificiële Intelligentie

Artificiële intelligentie is moeilijk nog weg te denken uit onze maatschappij (het aantal krantenartikels over verwezenlijkingen van AI valt moeilijk nog te tellen), maar is zeker geen modeverschijnsel: ondertussen is het vakgebied van de AI reeds meer dan een halve eeuw oud. AI is de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van technologieën die een vorm van intelligentie vertonen – computers en robots, maar bijvoorbeeld ook een slimme auto of een intelligent huis. 

Om dit te kunnen bereiken, biedt onze bacheloropleiding een unieke mix van exacte wetenschappen (zoals wiskunde, logica en computerwetenschappen) en menswetenschappen (zoals cognitieve wetenschappen en taalkunde). Verder is er ook aandacht voor de ethische en juridische aspecten van AI. 

Vanaf het tweede jaar kiezen de een van deze domeinen om zich in te verdiepen, en na hun studie hebben ze keuze uit een breed gamma aan vervolgmasters. 

 Met ons programma richten we ons dus op studenten met een brede interesse, die zowel wetenschappen en technologie als menswetenschappen omspant. Voor leerkrachten die meer willen weten over wat AI precies inhoudt, hoe onze opleiding in elkaar zit, of voor welk type studenten het (al dan niet) geschikt is, organiseren we een webinar op maandag 10 januari, van 12u30 tot 13u30. Onder de deelnemers zullen er 10 sets van het bordspel worden verloot. Een bordspel vol Artificiële Intelligentie, het ‘slimme’ geschenk! (vub.ac.be)

  

Wanneer? Maandag 10 januari, van 12u30-13u30

Waar? Online. Na inschrijving krijg je van ons een link naar de Teams meeting.

Prijs? Gratis!

 

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.