Rectorkandidaten VUB in debat

Verkiezingsdebatten op 19 en 20 mei

De rectorkandidaten Jan Danckaert en Dirk Devroey gaan donderdag 19 mei (in aula QA op de VUB Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus Etterbeek) en op vrijdag 20 mei (in auditorium Brouwer op de VUB Health Campus in Jette) met elkaar in debat. Zij zullen het publiek, bestaand uit academici en studenten van  de VUB, proberen te overtuigen van hun toekomstvisie voor de universiteit.

Beide debatten starten om 12 uur en eindigen om 13u45. De twee kandidaten zullen de krachtlijnen van hun beleidsplan uiteen zetten, met elkaar in discussie gaan en vragen uit het publiek beantwoorden.

Vanaf maandag 6 juni tot maandag 20 juni kunnen stemgerechtigden elektronisch hun stem uitbrengen. Zoals in 2016 en 2020 het geval was, mogen opnieuw alle personeelsleden van VUB en UZ Brussel én alle VUB-studenten deelnemen aan de rectorverkiezing. Op dinsdag 21 juni 2022 zal de winnaar van de rectorverkiezingen bekend worden gemaakt. Hij zal de universiteit vier jaar lang leiden. Meer informatie vindt u op www.vub.be/rectorverkiezing. Daar staan ook bio’s van Jan Danckaert en Dirk Devroey, plus de beleidsplannen die ze voor de VUB hebben.