Dokter, mag ik U wat vragen?Medische beeldvorming: de mogelijkheden en de gevolgen

The date of this event is TBA.
Campus: Brussels Health Campus
UZ Brussel
auditorium kiekens
upv
upv@vub.ac.be
Lezing

Medische beeldvorming: de mogelijkheden en de gevolgen, een lezing door Prof. dr. Johan de Mey, diensthoofd radiologie, UZ Brussel.

‘Medische beeldvorming’ is een verzamelnaam voor verschillende technieken om het lichaam in beeld te brengen.

Medische beeldvorming heeft een enorme vooruitgang mogelijk gemaakt in de moderne geneeskunde. Röntgenfoto's, MRI of CT-scans zijn onmisbaar om diagnoses te stellen, ziekten vroegtijdig op te sporen en op te volgen, medische ingrepen te ondersteunen en behandelingen te evalueren.

Toch is er ook een keerzijde aan de snelle evolutie van beeldvormingstechnieken. Zo is de stralingsbelasting voor de bevolking als gevolg van diagnostische onderzoeken sterk gestegen.

Gemiddeld ondergaan we met z'n allen jaarlijks allemaal een radiografisch onderzoek. 1 Belg op 5 ondergaat jaarlijks een CT- onderzoek. Onderzoeken met een MRI-scanner gebeuren dan weer minder vaak.

Normale prijs: € 3

Euromut- en Partenaleden: gratis

UZ Brussel personeel:  gratis

Personeel Vrije Universiteit Brussel: € 1