stressless in moeilijke situaties

The date of this event is TBA.
campus etterbeek
pleinlaan 5
upv
upv@vub.ac.be
Lezing

Humor in moeilijke situaties, een lezing door Dr. Hugo Stuer, huisarts en auteur van o.m. ‘Lachen is gezond’.

Al ruim 20 jaar lang is de spreker bekend om zijn visie op humor als levenskunst en humor in de geneeskunde. Deze huisarts schreef ondertussen verschillende boeken over het thema. Hij schrijft en vertelt zijn verhaal op basis van onderzoek naar de betekenis van tranen en het gebruik van humor, aangevuld met eigen praktijkervaringen. Want hoewel ze hem ‘de lachdokter’ noemen, is hij op z’n minst even nieuwsgierig naar waarom mensen huilen en zich daar onwennig over voelen.

Ook daarover schreef hij een boek: ‘De taal van de traan.’ Hugo Stuer begon zijn onderzoek tijdens de ernstige ziekte van zijn vader, maar onderging zelf ook een zware beproeving. Toen hij darmkanker kreeg, merkte hij dat een gezondmakende lach niet vanzelf op zijn gezicht verscheen. Hij werd opnieuw leerling van zijn eigen theorie. Een schat aan informatie en een nieuwe balans, dat mogen we in deze lezing verwachten. Interessante materie voor iedereen, hulpverleners en artsen inbegrepen.

Inschrijven op voorhand is noodzakelijk

UPV-leden: 7 euro
Leden VKP VUB/EhB/UZ Brussel: 1 euro