Stressless in moeilijke situaties

The date of this event is TBA.
campus etterbeek
pleinlaan 5
upv
upv@vub.ac.be
Lezing

Rust vinden in je denken met Mindfulness, een lezing door Dhr. Leo Herrebosch, Trainingscentrum ‘Living in the Arts’.

Mindfulness is als vorm van meditatie een manier om zich bewust te worden, om bewust aandacht te hebben voor fysieke en psychische sensaties van het moment. Mindfulness kan zich ontwikkelen tot een levenshouding waarbij je onvermijdelijke positieve en negatieve ervaringen aanvaardt, waarbij je bereid bent om de werkelijkheid onder ogen te zien.

De Amerikaan dr. Jon Kabat-Zinn heeft de basis gelegd voor het gebruik van Mindfulness door artsen en psychotherapeuten die mensen helpen bij omgaan met piekeren, emoties, pijn of burn-out, door middel van aandachttraining. Concentratie is heel belangrijk, een milde vorm van puntconcentratie zelfs. Daarom is de ademhaling zo belangrijk. Onze spreker leert ons bewust adem te halen en de voordelen van mindfulness te ontdekken voor onze gemoedstoestand.

Inschrijven op voorhand is noodzakelijk

UPV-leden: 7 euro
Leden VKP VUB/EhB/UZ Brussel: 1 euro