Vierjarige Opleiding Relatie- en Gezinstherapie 2020-2024

The date of this event is TBA.
Faculteit: Psychologie en Educatiewetenschappen
locatie in Diest
Permanente vorming

RapunzelVZW organiseert in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel, faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen, de 4 jarige opleiding Relatie- en gezinstherapie in het kader van Permanente Vorming.

Deze opleiding is bedoeld voor hulpverleners die professioneel als relatie- en gezinstherapeut werkzaam zijn of zullen zijn, en die de nodige wetenschappelijke vooropleiding hebben nl. een master in de klinische psychologie, klinische orthopedagogie en/of artsendiploma.

Deze opleiding beoogt het bijbrengen van het theoretisch kader van systeemtherapie, het aanleren van psychotherapeutische competenties en vaardigheden en het ontwikkelen van een therapeutische basishouding.
In de opleiding komt zowel het werken met paren als het werken met gezinnen uitgebreid aan bod.

Deze opleiding is erkend door de BVRGS.

Praktisch:

- De opleiding duurt 4 jaar à rato van gemiddeld twee opleidingsdagen per maand, behalve in juli en augustus.
In totaal zijn er 83 opleidingsdagen en 500 opleidingsuren.

De trainingsdagen gaan steeds door op werkdagen.
Er is geen vaste opleidingsdag.

» Start is voorzien 01/10/2020.

Werkuren: telkens van 9u30 tot 16u30

- Bijna alle opleidingsdagen gaan door in een locatie in Diest, op wandelafstand van het station.
Max. 2 opleidingsdagen per jaar kunnen doorgaan aan de VUB.

- De inschrijving gebeurt bij voorkeur voor zaterdag 30 mei 2020. Kandidaten die zich dan aangemeld hebben krijgen voorrang.
Inschrijven kan tot uiterlijk een maand voor de start van het programma.

Meer uitgebreide informatie is te vinden via https://www.rapunzelvzw.be/vorming/opleidingen/rgt.php.